WordPress Pràctic 13 – Formularis de contacte

Aquest tutorial és una producció conjunta de Farré.cat i mossegalapoma.cat.

En aquesta nova entrega del WordPress Pràctic parlarem sobre els formularis de contacte. Hi ha moltes maneres de contactar amb l’autor d’una entrada o un bloc, però la més directe és a través d’un formulari de contacte. Concretament parlarem de l’extensió cformsII, en la seva nova versió 8.5.

Aquesta extensió permet incloure formularis de contacte a qualsevol lloc, ja siguin pàgines com posts. És l’extensió més complerta que conec i és altament configurable. Es poden configurar tots els camps que es vulguin posar en el formulari com ara el nom, el correu electrònic, la pàgina web o un control CAPTCHA per evitar els comentaris de SPAM.

També permet configurar l’aspecte del formulari. Es pot triar entre una gran quantiat de dissenys predefinits, però també es poden personalitzar si es vol.

Per últim, també permet crear més d’un formulari de contacte dins del mateix bloc, per exemple per fer-ne un per cada autor del bloc. Cada un es pot enviar a un correu diferent i els camps a omplir poden variar. Són completament independents entre ells. Per afegir un formulari en una pàgina, només s’ha de fer click al nou botó que apareix a la pàgina d’edició i seleccionar entre els diferents formularis creats. Tota la interfície del formulari pot ser amb AJAX o sense, es pot triar.

Instal·lar l’extensió és gairebé tant fàcil com qualsevol altra extensió, amb l’excepció que recomanen crear una carpeta dins de la carpeta de plugins que es digui cforms i una altra que es digui cforms-custom. Això és degut a que l’autoactualització que incorpora el WP 2.5 sobreescriu les carpetes i es poden perdre totes les modificacions que s’hagin fet sobre els formularis de contacte.

Hi ha la possibilitat que, si no teniu el bloc al directori principal com aquest (/blog) no funcioni correctament el formulari. Quan això passa, apareix un missatge a la zona d’administració de l’extensió dient una cosa semblant a això:

It seems that your ROOT directory for WordPress is /blog. cforms tried to auto-adjust its settings accordingly, however if you still encounter issues with Ajax (form submission & CAPTCHA reset) please open the file js/cforms.js in your cforms plugin folder and check the sajax_uri variable. (After changing the file, please emtpy your browser cache!)

Bàsicament ve a dir que s’ha d’edtiar el fitxe cforms.js, buscar la variabla sajax_uri (està al principi de tot) i modificar la cadena

var sajax_uri = ‘/wp-content/plugins/cforms/lib_ajax.php’;

per aquesta:

var sajax_uri = ‘/blog/wp-content/plugins/cforms/lib_ajax.php’;

A on posa /blog s’hi ha de posar el nom de la carpeta on hi ha instal·lat el wordpress. A partir d’aquí, el formulari tornarà a funcionar. Una altra opció per solucionar aquest problema és desactivar l’AJAX del formulari.

Bé, fins aquí el WPP d’avui. Si teniu algun dubte, no dubteu en deixar algun comentari o en utilitzar el formulari de contacte que hi ha a continuació ;-)

Per veure la llista completa de les característiques d’aquesta extensió, us recomano que visiteu la seva pàgina oficial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *