WWDC08

Doncs si, tots els rumors eren certs. Ahir es va presentar al Moscone Center de San Francisco la nova versió de l’iPhone, l’iPhone 3G que es sortirà a la venda d’aquí un mes, l’11 de Juliol, a les tendes de Movistar.

Les novetats de hardware que incorpora no són gaires, però prou destacables. Tal i com indica el nom, ara tindrà 3G per la qual cosa la velocitat de connexió serà increïble. També li han incorporat GPS que suposo que s’utilitzarà amb l’aplicació de Google Maps. La bateria també s’ha vist augmentada i ara arriba fins a unes 300 hores d’espera. La pantalla continua sent la mateixa i ara les capacitats són de 8 i 16 GB. El disseny exterior l’han canviat i ara el darrere es de plàstic i es pot escollir entre blanc i negre.

El gran canvi ve per part del Sistema Operatiu, que a partir d’ara permetrà la instal·lació d‘aplicacions de tercers sense necessitat de sistemes alternatius com ara el Jailbreak, així com un sistema de correu push mail semblant al sistema de Blackberry.

El preu s’ha vist reduït a la meitat i el que fins ara valia 399$ ara val 199$ i el de 16GB val 299$. Un preu molt temptador, només falta veure amb quina tarifa ho amaneix movistar…

Per altra banda, també han presentat un servei que trobo d’allò més interessant. Es tracta de MobileMe, el que substituirà d’aquí poc els comptes .mac. Aquest sistema, tal i com diuen els mateixos d’Apple és un Exchange per tothom. L’Exchange és un sistema de Microsoft molt utilitzat per les empreses que permet mantenir sincronitzat en qualsevol moment el calendari, l’agenda i el mail amb el servidor principal de forma que sempre hi haurà la mateixa informació tant si es mira des de l’ordinador, com des de la web com des del mòbil.

Doncs bé, això és el què permet MobileMe, però sense necessitar un servidor d’empresa per fer-ho. Sincronitza constantment el calendari, l’agenda i els correus. A més, dóna un emmagatzemament on-line de 20GB per tal de poder tenir una rèplica de l’iPhoto on-line si es vol :)

La subscripció a aquest servei estarà disponible en breu per un cost anual de 79€ o de 119€ si és el pack familiar. Això suposa una reducció de 20€ respecte els antic comptes .mac. Una cosa que vam notar ahir mentre feiem el seguiment és que el logo del MobileMe s’assembla molt al que tenia al seu moment el Windows Me. Jutgeu vosaltres mateixos:

 

Mobile ME vs windows ME

En conclusió, veient tot plegat com està, que em canvii o no el telèfon dependrà molt de la tarifa de dades que apliquin movistar i la seva competència (sobretot vodafone). Si la tarifa continua sent tant asquerosa com fins ara, amb que em pugui actualitzar a la nova versió del Sistema Operatiu en tindré més que suficient.

Si fessin una bona tarifa, m’ho podria arribar a plantejar. La veritat és que el sistema de mobileme m’ha agradat molt!

M’agradarà veure com reaccionen Nokia, Android i RIM a aquest nou moviment d’Apple :mrgreen:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *