Xmarks, sincronització d’adreces d’interès

xmarks-beta-v-125x122Una de les coses que més m’agraden del MobileMe és la sincronització de les adreces d’interès. És molt còmode poder tenir els mateixos enllaços estiguis a l’ordinador que estiguis. Per qui no tingui contractat aquest servei o per qui no tingui un Mac, hi ha alternatives encara més bones que les que t’ofereix el Mobile Me. La meva preferida és Xmarks (foxmarks fins fa una setmana).

Es tracta d’un servei que sincornitza automàticament totes les adreces d’interès amb un servidor, de forma que es puguin tenir totes les adreces a tots els ordinadors. A més, es poden tenir perfils diferents per tal de poder guardar diferents enllaços a diferents ordinadors. Jo, per exemple, hi ha algunes adreces que només me les guardo a la feina, però algunes m’interessa tenir-les als ordinadors de casa i de la feina. D’aquesta manera m’és completament immediat i transparent passar-lo d’un ordinador a l’altre.

Amb el canvi de nom que ha patit aquesta última setmana, s’han afegit unes quantes característiques més complementaries, però ja es desvien una mica del què crec que era la idea inicial del projecte, però que poden ser útils.

Una altra gran avantatge d’aquest servei és que fa còpies de seguretat automàtiques de tot el que es sincronitza de forma que si mai s’esborrés una adreça és fàcil poder-la recuperar.

Per últim, tot i que actualment només està disponible per Firefox, es pot continuar descarregant l’anterior versió tant per IE com per Safari per tant es podran tenir les mateixes adreces d’interès en els dos Sistemes Operatius i tots els navegadors.

multi-browser-sync

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *