MacWorldAhir es va celebrar la Keynote del CEO d’Apple on es presentaven les novetats d’aquesta empresa. No he entès mai com és que es fa just passat festes, però és així. Ara fa un any Apple va presentar, entre d’altres coses, l’iPhone. Ahir Apple va presentar 4 novetats:

  1. Time Capsule
  2. Nou software per l’Apple TV
  3. Actualització del firmware per iPhone i iPod Touch
  4. Un nou ultroportàtil anomenat MacBook Air


Time CapsuleEl Time Capsule no deixa de ser un Disc Dur amb Wifi de 500 GB o 1 TB per 289€ o 489€ respectivament. Llàstima que ja m’hagi comprat un disc dur fa uns mesos quan va sortir el Leopard. Així i tot, el trobo un pel car pel què és.

Ara amb l’Apple TV es poden llogar pel·lícules a través d’internet sense necessitat de tenir ordinador. També permet veure les fotos del flickr i veure vídeos del YouTube (això ja es podia abans). No em comprarria un gadget de 289€ per poder veure fotos del flickr o vídeos del youtube a la meva TV del menjador. El què és més interessant és el lloguer de pel·lícules a uns preus (crec) que són bastant bons.

Apple TV

Llogar una pel·lícula val 2,99$ en definició estàndard i 3,99$ si és en HD. Si les pel·lícules són novetats se li ha de sumar 1$ al preu indicat. Les novetats sortiran per llogar 30 dies després de la seva sortida en DVD. Es poden tenir 30 dies descarregades i un cop se li dóna al play per primera vegada romandran durant 24 hores i després es borraran.

L’actualització de software de l’iPhone afegeix unes quantes funcionalitats noves a l’iPhone: Guardar adreces web a la pàgina principal del l’iPhone, enviar SMS a diversos contactes a la vegada, personalització de la pàgina principal i Localització amb els mapes de Google Maps. De moment no m’actualitzaré a la nova versió 😛

iPhone

Amb l’iPod touch t’hi posen les aplicacions de borsa, temps, mail i notes però no és gratis, s’han de pagar 20$ (suposo que també seran 20€) per poder tenir aquesta actualització… Molt trist.

iPod Touch

Per últim, i com a novetat més important, s’ha presentat un nou portàtil amb unes dimensions espectaculars. Té un gruix de entre 0,4 cm la part més prima i 1,94 cm la part més gruixuda i un pes de 1,36 Kg. Té una pantalla de 13,3″ i una duració de la bateria de 5h. El preu és de 1649€ i no té lector de DVD integrat.

MacBook Air

La veritat és que impressiona que hagin pogut posar tot això dins d’un ordinador tant petit.

Macbook Air