Aprenent a buscar amb el Gmail

Una de les eines més potents que té el Gmail és el seu cercador. De fet, no tindria sentit poder tenir més de 7GB de correus si després no els poguéssim trobar fàcilment.

Per cercar, normalment poses el nom d’una persona, o el seu correu. Però hi ha certs operadors de cerca que augmenten molt la potència del cercador i permeten fer cerques molt més precises.

Aquests són alguns dels operadors que més utilitzo:

label:

Amb aquest operador, podrem filtrar automàticament per una etiqueta en concret. es pot utilitzar concatenadament, per exemple, buscant “label:apple label:newsletters” podrem obtenir tots els correus etiquetats amb les etiquetes Apple i Newsletters. Si s’utilitzen les dreceres de teclat del Gmail, és molt útil amb la combinació de tecles “gl” (Go Label).

from:

Per filtrar tots els correus que provinguin d’una mateixa persona.

in:

Per cercar els correus que estiguin a una secció especial: in:inbox, in:anywhere, in:trash

is:

Correus que compleixen una condició especial com per exemple que té una estrella (is:starred), està pendent de llegir (is:unread), o és important (is:important).

before: after:

Per buscar correus que s’han enviat/rebut durant una època en concret, es poden utilitzar els operadors before: i after:. S’ha de tenir en compte que el format a seguir és posant primer l’any, després el mes i després el dia. Aquesta cerca et mostrarà tots els correus rebuts durant el mes d’Octubre de 2010: before:2010/11/01 after: 2010/10/01.

S’ha de tenir en compte que la potència de tots aquests operadors rau en utilitzar-ne més d’un a la vegada: from:Oriol is:starred before:2010/11/01 after: 2010/10/01 label:feina

Aprofitar el Google Labs

Quick Links GmailHi ha una Gmail Lab anomenat Quick Links que permet guardar les cerques realitzades, de forma que poguem accedir ràpidament a les cerques més freqüents. Jo, per exemple, tinc una cerca guardada per veure tots els correus pendents de llegir.

Us poso un vídeo d’exemple de com funcionen les cerques al Gmail:

Podeu veure tots els operadors a l’ajuda de Google: Cerques avançades amb Gmail.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *