CloudApp, compartir fitxers des de l’escriptori

Fa uns dies us vaig parlar de com compartir fitxers amb Dropbox. Aquest sistema està bé per enviar fitxers que no és necessari que estiguin disponibles molt temps, però no és pràctic quan es vol compartir, per exemple, una imatge a twitter, que tant s’hi pot accedir ara, com d’aqui a dos setmanes.

Amb Dropbox, jo acostumo a eliminar els fitxers de la carpeta pública un cop se que el receptor ja se l’ha descarregat. Fa uns dies vaig començar a provar CloudApp, una aplicació (només per Mac) que permet compartir fitxers, captures de pantalla o enllaços senzillament arrosegant-los sobre la icona que apareix a la barra superior.

CloudApp Logo

El funcionament és molt senzill: Quan envies un enllaç o un fitxer cap a CloudApp, aquest automàticament es guarda als seus servidors i genera una adreça comprimida del format cl.ly. A més, si es fa una captura de pantalla, aquesta s’envia automàticament (si es vol) cap a CloudApp.

CloudApp

Un cop enviat al servidor, es pot gestionar tot molt còmodament des de las seva web, donan-te la possibilitat d’eliminar els fitxers, canviar-ne el nom o veure quants cops s’ha fet click a l’enllaç.

A més, l’aplicació es pot ampliar amb plugins anomenats raindrops que permeten, per exemple, compartir captures de pantalla des del VLC.

Per compartir enllaços prefereixo utilitzar bit.ly, perquè em dóna un control molt més bo, però per compartir imatges ràpidament crec que és una molt bona solució. Què n’opineu?

Enllaç: CloudApp

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *