Fa uns dos anys vaig contractar un compte de Flickr Pro. Durant tot aquest temps l’he utilitzat, i molt, però des de fa uns mesos el meu ritme de fotografies publicables ha minvat molt, i les poques que podia publicar han acabat a Facebook. És per això que vaig decidir que, de moment, no renovaria el compte Pro, perquè tampoc cal gastar-se 25$ perquè si.

El fet és que jo sempre havia entès que les fotografies que penges a flickr no les perds mai, però no és del tot així. Resulta que amb la versió gratuïta d’aquest servei, només pots accedir a les 200 últimes fotos publicades. La resta de fotografies, em sembla recordar que en tinc publicades més de 3000, queden amagades per sempre. És a dir, no s’eliminen, senzillament desapareix qualsevol forma de poder-hi accedir. Se que no s’eliminen perquè he pogut accedir a alguna foto del meu viatge a Alemanya de fa 4 anys perquè les tenia enllaçades des del bloc, però des de la pàgina de flickr no apareix la opció de veure la fotografia següent o anterior.

Ja se que això ja passava fa dos anys, abans de que contractés el compte pro, i que si m’ho hagués llegit ara no em passaria tot això, però m’ha decebut igualment, no crec que sigui la manera de fer-ho. Jo pensava que al tenir el compte pro, aconseguiria noves funcionalitats o prestacions, com ara eliminar el límit de pujada, posar més vídeos, reemplaçar fotografies, veure estadístiques de visites, etc. Funcionalitats que li dónen un valor afegit al producte.

Quan vaig decidir no renovar, vaig acceptar no poder crear àlbums i no veure les estadístiques, però amb el que no contava és que de cop i volta perdria la possibilitat d’accedir a més de 3000 fotografies que jo he pujat durant tot aquest temps.

Quina és la diferència entre eliminar les fotos i prohibir-te’n l’accés?

Ara mateix, per poder accedir de nou a totes les fotografies he de tornar a pagar 25$. Sinó, és com si no hagués pujat res durant tot aquest temps.

A rel d’això, estic rumiant migrar de nou a Picasa, ja que encara tinc espai disponible i la possibilitat d’ampliació és molt més assequible, costant 5$/any per 20GB d’espai, compartint l’espai entre Picasa, Google Docs i Gmail. El què em preocupava és que no em passés el mateix que m’ha passat amb Flickr: què passa amb totes les fotografies que tinc per sobre del GB gratuït si no renovo el servei al cap d’un any? doncs que continuarà sent accessible per tothom, tot i que no podré pujar nou contingut fins que no baixi per sota del límit gratuït de cada servei.

Ara em queda el dubte: Renovo el compte de Flickr un any més o migro a Picasa?

Disculpeu els rollos que us estic fotent últimament! 😉