Com fer que aparegui la teva foto als resultats de Google

Des de fa uns mesos, Google està començant a donar més pes als autors. No entraré en detalls sobre les avantatges a nivell de SEO, però si que m’agradaria explicar què s’ha de fer tal d’aconseguir que, quan es faci una cerca a Google, aparegui la vostra foto, tal i com podeu veure en la següent imatge, ja que els passos a seguir són una mica complexos.

Foto d'autor als resultats de cerca

1. Vincula el teu perfil de Google+ amb la teva web

Com era d’esperar, ja que Google té la seva pròpia xarxa social, és normal que la vulguin potenciar ;) El què hem de fer és dir des del nostre perfil de Google+ que nosaltres colaborem en el nostre bloc, i indicar des de la nostra web quin és el nostre perfil.

Per vincular-nos amb la nostra web, simplement hem d’editar el nostre perfil i indicar que som col·laboradors de la web en qüestió.
Col·laboracions google+

2. Vincular el contingut amb el teu perfil

Una vegada hem informat a quina pàgina escrivim, ara és el torn de vincular el nostre contingut. Hi ha diverses formes de fer-ho, però la més senzilla és afegir un enllaç des del post que escrivim al nostre perfil amb l’etiqueta “?rel=author” al final de la URL, en aquest format:

<a href="[url_de_perfil]?rel=author">Perfil de Google+</a>

D’aquesta manera, estarem indicant a Google qui és l’autor del post molt fàcilment. Si ho volem automatizat una mica més, o no volem afegir un enllaç a Google+, es pot afegir un enllaç a la capçalera de la web, d’aquesta manera:

<link rel="author" href="[url_de_perfil]"/>

Si utilitzeu WordPress, us recomano que utilitzeu algun plugin que automatitzi aquest sistema, us recomano WordPress SEO de Yoast, que ho converteix en un procés molt senzill i fàcil.

3. Verificar que la vinculació sigui correcta

Estiguin aquests dos passos, ja tindrem la feina enllestida. Per assegurar-nos que funcioni bé, podem utilitzar l’eina de verificació per veure si funciona bé.

Tingueu en compte que el fet seguir aquests passos no garanteix que aparegui la nostra foto als resultats de cerca de Google, però està clar que no apareixerà si no els seguim ;)

Més informació: Ajuda de Google.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *