iLife ’09 & iWork ’09

Ahir a la tarda Apple va fer una nova keynote a la Macworld ’09. Aquesta vegada no han presentat cap element de hardware nou, si exceptuem el MacBook Pro de 17″, que encara no l’havien actualitzat, però ja era d’esperar que ho fessin ara.

Aquesta vegada les actualitzacions s’han centrat en les noves versions de les suites d’Apple: iLife i iWork. Faré un petit resum de les novetats que tenen.

iLife ’09

iLife '09
Les novetats més destacables, si més no per mi, són les que s’han fet al nou iPhoto. En aquesta nova versió s’ha afegit detecció facial, cosa que permet agrupar les fotos no només per esdeveniments com fins ara, sino també per persones com ho fa el Picasa. Tot el que s’etiqueti es podrà pujar al facebook i permetrà tenir-ho sincronitzat, de forma que si surt alguna persona que tens com a contacte en el facebook, si es puja aquesta foto allà, automàticament tindrà l’etiqueta assignada (Genial!).

També han afegit integració amb Flickr perquè sigui molt més fàcil compartir les fotos amb serveis que no siguin els propis d’Apple.

Dins de l’iPhoto també han donat la opció d’agrupar les fotografies per ubicacions, tal i com fa el Flickr i el Picasa. D’aquesta manera, les fotos es podran veure per esdeveniments, persones o llocs. De l’iPhoto s’han actualitzat més coses, però aquestes són les més destacables. La veritat és que només per aquest programa ja val la pena pagar els 79€ que val tot el paquet de l’iLife ’09.

L’iMovie també ha patit una actualització bastant potent. L’anterior versió va sortir una mica malament, tant que van deixar descarregar-se la versió ’05 de forma completament gratuita perquè la gent no és queixés. Crec que ara hauran intentat solucionar tots els errors que van tenir en la versió ’07. Entre les novetats s’ha de destacar una millor manera d’arrossegar, un editor de més precisió i mapes integrats en els videos.

Per últim, també s’ha actualitzat el GarageBand (la única aplicació que no té una “i” al davant!), un programa que no he utilitzat mai, i no crec que mai l’utilitzi. Com a novetat destacable, ara resulta que et farà de professor per apredre a tocar algun instrument.

iWork ’09

iWork '09
L’iWork també ha rebut una bona actualització. Ara el Pages (l’editor de textos) es pot utilitzar a pantalla completa, et permet crear esquemes i té una major integració amb el Numbers (la fulla de càlcul). Per últim, han incorporat més de 180 plantilles. Aquesta aplicació també m’encanta, és molt fàcil de fer servir i està molt menys carregada que el Word. Això si, al principi costa acostumar-s’hi ;)

El Numbers ha millorat el gestió de formules i les gràfiques que es poden fer, però tampoc li he prestat molta atenció. Per últim, l’aplicació d’aquesta suite que més actualitzacions ha rebut ha estat el Keynote, la millor aplicació per fer presentacions que he vist mai. Han afegit moltes transicions, algunes d’elles molt xules així com algunes animacions noves. Si el Keynote era bo, ara encara serà millor :P

També han presentat un nou servei: iWork.com (que ara mateix encara no funciona) que vindria a ser un Google Docs, però d’Apple i pagant. De moment estarà en beta i serà gratuit, però acabarà sent un servei per subscripció, que és cap a on està tendint tot últimament: serveis webs per subscripció, recordeu la llet?

Conclusions

M’ha encantat el nou iPhoto, crec que les novetats que han incorporat són molt molt útils i poden donar molt joc. El nou iWork no està malament, no hi ha cap gran novetat i, tot i que m’agrada això del iWork.com no se fins a quin punt funcionarà, igual que el Buzzword del que vaig parlar ara fa mig any, però ja en faré un post quan l’hagi pogut provar. De moment, continuaré amb el Google Docs, que em va molt bé i a la que em deixin, em compraré l’iLife ’09 :P

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *