Últimament m’han augmentat molt les visites i amb conseqüència, les estadístiques del bloc han variat una miqueta. Fins fa relativament poc els usuaris que utilitzaveu Firefox eren majoria, però des de fa un temps més del 50% dels usuaris utilitzen l’Internet Explorer com a navegador per entrar en aquesta pàgina. Aquesta dada m’ha cridat l’atenció i he pensat que estaria bé fer una petita reflexió de per què no m’agrada aquest navegador.

Aquesta vegada no recomanaré només el Firefox perquè tot i que és un molt bon navegador, hi ha altres alternatives a part d’aquesta i totes elles molt bones. Jo ja fa un temps que utilitzo el Safari que tot i que és d’Apple, també hi ha una versió per Windows. És molt més ràpid que el Firefox i gasta menys memòria. L’Opera també és una molt bona alternativa amb una gran quantitat de característiques molt útils que no es troben als altres navegadors.

Navegadors

El que tenen en comú aquests 3 navegadors és que compleixen els estàndards web i garantitzen una bona visualització de les pàgines que visiteu. Per saber si el vostre navegador compleix els standard us recomano que feu l’Acid Test 2. Es tracta d’una pàgina dissenyada de manera que només es vegi bé si el navegador compleix tots els estàndards web. Tant el Safari com l’Opera els compleixen al 100% i el Firefox pràcticament també. Veureu que amb tots 3 veureu una imatge com aquesta (en el cas del Firefox molt semblant):

Acid Test 2

El problema és si intenteu mirar aquesta pàgina amb l’Internet Explorer. Us asseguro que és una desgràcia. Entre això i que el disseny de la nova versió de l’IE és molt lletja us recomano que si encara no ho heu fet, proveu algun dels altres 3 navegadors. Ja veureu com no us en penedireu! 😉

A part d’això, també m’ha cridat molt l’atenció que els usuaris de Safari han augmentat bastant. Gairebé un 5% de les visites es fan amb aquest navegador que ja és el 3r a la llista dels navegadors més utilitzants. Contant que el 8% de les visites són des d’un Mac, no està gens malament 😀