Aquests dies s’han presentat un parell de novetats a Google. Per una banda, ja es poden veure recorreguts a peu al Google Maps, cosa que a mi em va molt bé per poder-me moure per Barcelona 😛 M’encanta la frase que et posen com a advertència quan es selecciona l’itinerari a peu:

Google Knol

Per altra banda, també s’ha presentat Google Knol, que ho podríem definir com la Wikipedia de Google.

Tenia fet un resum i una petita descripció del què és aquest nou sistema, però gràcies a la gran connexió a internet que tinc a casa meva s’ha perdut tot per la xarxa, per tant, com que no tinc ganes d’escriure-ho tot de nou, us recomano qus us llegiu un resum molt complet que han fet a Adseok i si encara voleu saber-ne més, podeu mirar-vos l’ajuda que us ofereixen.

Jo em limitaré a destacar els punts més importants del Google Knol:

  • Es pot escriure més d’un article sobre el mateix tema
  • Els autors, al contrari que amb la wikipedia, tenen més rellevància. De fet, hi ha la opció de verificar la identiat de l’usuari
  • Seran els autors els que moderaran els articles i decidiran si la gent hi pot col·laborar o no.
  • Hi haurà la possibilitat de posar adsense als articles. Els ingressos aniran per l’autor de l’article.
  • Els articles es poden votar i comentar.
  • Es podrà escollir el tipus de llicència que tindrà l’article.
  • L’editor mola molt més que el de la wikipedia 😀

Així i tot, crec que passarà el mateix que passa amb Wikia Search, la intenció és molt bona, però els hi costarà molt aconseguir la base documental que té la Wikipedia i per tant Google continuarà servint per fer cerques (juntament amb moltes altres coses) i la wikipedia continuarà servint com a font de referència, com a mínim durant uns anys.

Però sigui com sigui, els usuaris en serem els més beneficiats, i això és bo.

PD: Telefònica fa fàstig.