Pando

PandoActualment hi ha molts serveis de P2P disponibles però a vegades n’apareix algun que destaca per la sev a facilitat d’ús, o per la seva velocitat o per qualsevol altra característica.

Fins ara, si jo hagués de destacar els millors programes / protocols de P2P sens dubte en diria 2: eMule i Bittorrent . El primer et permet trobar de tot i el segon et permet una velocitat de descàrrega molt gran però només per coses relativament actuals.
Ara n’he començat a utilitzar un tercer que crec que destaca per la seva facilitat d’ús: Es tracta de Pando.

Aquest sistema està pensat per compartir entre els usuaris, igual que totes les xarxes P2P però està fet de manera que sigui MOLT fàcil compartir-ne de noves. Si es vol compartir un fitxer molt gran (fotos, videos, etc) es pot generar un fitxer .pando (igual que amb el bittorrent) i enviar-lo per correu o per on es vulgui. Aquest fitxer, a través del pando es pujarà als servidors de la companyia i es quedarà allà allotjat 7 dies si s’envia per correu o 30 dies si es penja a una pàgina web a partir de l’últim dia que s’hagi descarregat el fitxer.

Això permet accelerar la descàrrega ja que s’utilitza el màxim ample de banda del servidor constantment i té l’avantatge que encara que es perdi la connexió no es perden les dades descarregades. Perquè veieu un exemple de com funciona, he compartit una carpeta amb totes les capçaleres del bloc (no sabia què pas compartir ara mateix :P) a traves de pando:

El programa està disponible per Mac i per Windows i ocupa uns 3 MB aproximadament. També hi ha una sèrie de plugins pel correu (outlook, hotmail, gmail, etc) i adjuntar automàticament arxius .pando quan detecti que el tamany del fitxer adjuntat és massa gran.
Suposo que ara estareu pensant que pel que us interessen els programes de P2P és per poder-vos descarregar música, series, pel·lícules, etc. i no pas per poder-vos enviar fotos amb els amics. Doncs bé, si el que voleu és descarregar-vos tot això mencionat, us recomano utilitzar la pàgina SeriesPando.

Seriespando

Allà hi trobareu diferents seccions com per exemple Cine, Series, Anime, Música i moltes altres on us podreu descarregar els arxius .pando. Per descarregar-se els arxius s’ha d’estar registrat però no envien cap tipus de publicitat al correu.

Els comentaris estan tancats.