Per què utilitzo l’iPad?

Ara ja fa un temps suficient que tinc un iPad per poder fer una aproximació de per què serveix un iPad. Reconec que me’l vaig comprar com a caprici però m’ha sorprès molt més del què em pensava i li estic donant molts més usuos dels esperats.

Des de que tinc l’iPad, gairebé no he utilitzat l’ordinador a casa per poc més que escriure articles al bloc (i ja veieu quants n’he escrit…). El fet de no tenir disponible una versió de iOS 4 per iPad fa que no s’aprofiti tot el potencial del dispositiu ja que molt més sovint es té la necessitat d’utilitzar més d’una aplicació a la vegada, però això es solucionarà d’aquí pocs mesos.

Tasques quotidianes

Per fer la majoria de tasques que es fan a casa amb un ordinador, amb un iPad es fan més comodament i molt més ràpid. Llegir el correu és increiblement còmode, tant si s’utilitza l’aplicació de Correu com si s’utilitza la versió de gmail dissenyada especialment per aquest dispositiu.

Xarxes socials i navegar per internet

Logo OsfooraNavegar per internet també és molt més còmode i permet, per exemple, estar al sofà mentre llegeixes algun bloc sense tenir un “trasto” a sobre. Utilitzar el twitter és molt diferent amb un iPad, sobretot si s’utilitza alguna aplicació com ara Osfoora HD i va molt bé per seguir esdeveniments televisius com ara un debat o un partit de futbol: és molt més còmode que mirar-ho des del mòbil o des del portàtil.

Llegir blocs

Llegir blocs també s’ha convertit amb una tasca gairebé exclusiva de l’iPad, gràcies a l’aplicació Reeder (encara no he pogut provar Flipboard, llegiu el post de mossegalapoma per més informació). Reeder té un fantàstic disseny pensat per iPad, molt minimalista, però molt ben pensada, i té integració amb un munt de serveis com ara j.mp, twitter, delicious i molts altres. La gran avantatge d’aquesta aplicació és que sincronitza amb Google Reader, per tant tot el que es llegeix o es comparteix queda reflexat directament a Google Reader.

Xat

Reconec que el xat no és tant pràctic des d’un iPad, sobretot pel sistema de notificacions que utilitza, massa intrusiu pel meu gust, però per moments puntuals aplicacions com IM+ Lite em fan bastant el pes.

Jocs

Com a plataforma de jocs, l’iPad també va molt bé. No és que em consideri molt de jocs, però estic jugant molt més amb l’iPad que el què he jugat amb altres consoles. Jocs com Monkey Island 2 o Angry Birds HD són genials. Poder controlar al Guybrush amb una pantalla tàcil de 10″ no té preu :D

El Tap Tap Radiation també és força divertit.

Fotos

Tot i que l’iPad no té càmera, és un dispositiu fantàstic per poder mirar fotografies. Gràcies a la última versió de iPhoto, es poden sincronitzar les fotos, no només per esdeveniments, sinó també per cares, així, tinc les fotos de tots els meus amics i familiars, així com dels últims esdeveniments que he fotografiat. L’experiència de mirar fotos amb l’iPad és molt millor que no pas des d’un ordinador.

Altres Aplicacions

Cada cop estan sortint més aplicacions adaptades a l’iPad que li donen un gran valor afegit. Aplicacions com Dropbox o Evernote i 1Password estan perfectament adaptades i són realment útils en un dispositiu mòbil com aquest i em permeten, per exemple, poder accedir a llibres electrònics i pdf sense haver de passar per l’iTunes, cosa a que a vegades és una mica massa farragosa de fer…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *