Prism: La web al teu escriptori

Internet està evolucionant molt ràpidament i cada vegada hi ha més aplicacions web com per exemple el gmail, el Google Docs i el Photoshop Express. El que tenen en comú totes aquestes aplicacions és que necessiten un navegador per funcionar. Sense aquest, és impossible poder arribar a utilitzar-les.

És per això que la fundació mozilla va crear fa uns mesos Prism, una aplicació que et permet tenir totes aquestes aplicacions web directament a l’escriptori del teu ordinador.

D’aquesta manera, s’aconsegueix separar el navegador de l’aplicació web. Jo ho he provat amb unes quantes webs com ara el Google Reader, Flickr o FriendFeed amb Fluid, una aplicació que utilitza la tecnologia de Prism, però per Mac OS X.

És una experiència molt diferent, perquè la integració amb l’escriptori és molt major que al fer-ho des d’un navegador. Per exemple, amb el gmail, si rebo un correu automàticament m’apareix un numeret a sobre la icona indicant-me que tinc un correu per llegir, igual que passa amb l’aplicació de mail del Mac o l’iPhone.

Podeu descarregar-vos la última versió de Prism per Windows, Mac o Linux des de la web del Mozilla Labs. Si feu servir el Firefox, també us podeu instal·lar un complement que permet generar aplicacions a partir de la pàgina que s’estigui en aquell moment.

Si feu molt ús d’algunes aplicacions web, us recomano que ho proveu. Preferiu utilitzar Prism o continuar entrant-hi des del navegador web?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *