Readability, millora la llegibilitat dels articles

Logo ReadabilityAmb la sortida de Safari 5, es va incorporar una funcionalitat que m’encanta, el Lector. Aquesta funcionalitat, elimina tots els elements d’una pàgina web deixant només l’article amb les seves imatges.

A més, també utilitza una tipografia i una mida molt més òptima per poder-ho llegir còmodament, per tal que ens sigui molt més fàcil llegir l’article i, de pas, eliminem les distraccions. Doncs bé, tot i que m’encanta aquesta funcionalitat, el meu navegador per defecte és el Google Chrome, pel que vaig començar a indagar sobre alguna possible alternativa i vaig trobar una cosa molt millor: Readability.

Resulta que aquest software, que és lliure, és el mateix que utilitza Apple en el seu Safari 5 i té una extensió per Chrome i per Firefox.

El funcionament és molt senzill: Et configures l’aspecte (tipografia, mida de lletra i marges) i et guardes el bookmarklet a la barra de preferits. En el moment en que es vulgui llegir un article sense les distraccions i el soroll que l’acompanya, només s’haurà de fer click a l’enllaç (o al botó de la extensió) i ja està. Ara ja ens podrem centrar en la lectura.

Fàcil, no? ;)

Perquè us en feu una idea, us poso una imatge de com és i com queda un post del meu bloc:

Format normal:
Captura Farré.cat

Aplicant el Readability:

Captura Farré.cat amb Readability

Des de que m’hi he acostumat, em costa llegir-me articles sense utilitzar aquesta fantàstica eina!

Una altra gran utilitat d’aquesta eina és la possibilitat de poder imprimir els articles amb aquest format, de forma que quedin molt bé en paper (o en pdf).

I vosaltres? la trobeu útil?

Enllaços: Pàgina Oficial Readability | Extensió Google Chrome | Extensió Firefox

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *