WWDC07

Ahir Apple va celebrar la WWDC 2007 i va aprofitar per presentar diverses novetats. La primera, i més important, va ser la presentació de la versió beta del Leopard, el seu nou sistema operatiu (que li dóna mil patades al vista). Va presentar 10 de les 300 novetats que incorporarà aquest SO, que es posarà a la venda pels voltants de l’octubre per 129$ (només hi haurà una versió, no 7 com fan els altres).

Però bé, només el 10% dels lectors d’aquest bloc utilitzen un Mac per tant em centraré en el que afecta al 87% dels lectors: el Windows. Resulta que Apple, a part de presentar el Leopard van presentat 2 coses més. La primera, l’iPhone, que ja en vaig parlar fa temps i que sortirà a la venda als EEUU el 29 de Juny.

SafariLa última cosa que van presentar, és el Safari 3. El Safari és el navegador que porta per defecte l’OS X i, fins ara, era exclusiu per aquest sistema operatiu. Però ara, degut a la seva gran qualitat, han decidit portar-lo a Windows per tal de poder augmentar la seva cuota de mercat. De moment és una beta, però ja es pot descarregar.

Us poso els 12 motius que donen a la seva web per provar el Safari:

 1. Rendimiento deslumbrante: Safari es el navegador web más rápido en cualquier plataforma.
 2. Interfaz de usuario impecable: El aspecto pulcro de Safari te permite concentrarte en la web… y no en tu navegador.
 3. Favoritos sencillos: Organiza tus favoritos tal y como organizas tus canciones en iTunes.
 4. Bloqueo de ventanas emergentes: Despídete de la molesta publicidad en ventanas emergentes.
 5. Búsqueda en línea: Busca cualquier texto en cualquier página web gracias al panel de búsqueda integrada.
 6. Navegación por pestañas: Abre varias páginas web y salta de una a otra en la misma ventana.
 7. SnapBack: Vuelve rápidamente a los resultados de una búsqueda o al nivel superior de una página web.
 8. Autorrelleno de formularios: Deja que Safari cumplimente los formularios de Internet por ti, de forma automática y segura.
 9. RSS integrado: El lector RSS te indica cuándo se ha añadido contenido nuevo a tus sitios favoritos.
 10. Campos de texto ajustables: Ajusta campos de texto de cualquier página web: basta con pinchar la esquina y arrastrar.
 11. Navegación privada: Mantén en privado tus actividades en Internet con un solo clic.
 12. Seguridad: Los ingenieros de Apple diseñaron Safari para que fuera seguro desde el primer día.

Des del meu punt de vista, no incorpora cap gran novetat respecte els seus competidors que són l’IE7, el Firefox 2 i l’Opera 9 excepte el fet de poder redimensionar les caixes de text. El tema de navegació privada també pot ser útil, sobretot perquè no quedin registrades les pàgines X 😉

La navegació amb pestanyes o el bloqueig de pop-ups ja ho incorporen tots els navegadors però s’ha de reconèixer que la forma de buscar text dins de les pàgines webs m’ha encantat: és ràpid i es veu molt fàcilment les paraules que coincideixen amb el text cercat.

Igual que ja he fet amb l’Opera i amb el Firefox, us recomano que li dongueu una oportunitat a aquest navegador. És compatible amb Windows XP i Vista i amb OS X a partir de la versió 10.4.9.