Sant Jordi 2014

mistbornTot just fa un any que vaig escriure l’últim post al blog, però que escrigui molt poc, o gens, no vol dir que no hi pugui tornar a escriure de tant en tant.

Igual que altres anys, vull aprofitar el Sant Jordi per recomanar alguns dels llibres que m’he llegit aquests últims 12 mesos.

Durant aquest últim any m’he llegit 17 llibres, tot i que no tots són destacables. Aquests són els que m’agradaria recomanar més:

  • Nacidos de la bruma (Mistborn): Una serie de 3 llibres que parlen d’un món dirigit per un emperador i on hi plou cendra constantment. Igual que la majoria dels móns creats pel Brandon Sanderson, hi ha un gran predomini de la religió i s’han creat poders especials per aquell món. En aquest cas, poder es diu alomància i permet obtenir diferents habilitats en funció del metal que s’ingereixi.
  • Aleación de Ley (The Alloy of Law): Com que la serie Mistborn va tenir força èxit, el Brandon Sanderson va escriure un quart llibre, però aquest cop amb nous personatges, uns quants anys més endavant i amb una ambientació del far west. Una història molt més curta, aprofitant que ja es coneix el món on passa, però molt entretinguda.
  • La vida de Pi (Life of Pi): Vaig voler-me llegir el llibre abans de veure la pel·lícula i s’ha de reconeixer que, com és habitual, el llibre és molt millor. Tracta d’un noi, en Pi, que explica les seves aventures amb un tigre quan va marxar de la Índia per anar a viure als Estats Units. La conversa final amb els japonesos és d’allò més divertida.
  • Victus: Sóc molt fan dels llibres de l’Albert Sánchez Piñol, i m’havia de llegir Victus, després de que me l’haguessin recomanat unes quantes persones. Explica l’11 de setembre de 1714 des del punt de vista de l’enginyer Martí Zubiría. En alguns punts es fa una mica pesat, però el personatge del Martí és molt divertit i en general t’ajuda a entendre una mica millor tot el que va passar durant durant aquells dies.
  • L’oceà al final del camí (The Ocean at the End of the Lane): Un conte infantil, com molts dels que escriu el Neil Gaiman, que t’aconegueix portar a la infància molt ràpidament. És fantàstic com descriu el menjar, es disfruten tots els plats que es menja el personatge.
  • El llibre del cementiri (The Graveyard Book): Un altre conte del Neil Gaiman, aquest cop inspirat en el llibre de la selva (hi ha una part que pràcticament n’és una còpia) però aquest cop el nen és adoptat pels fantasmes d’un cementiri i l’eduquen fins que es fa gran. Una història molt maca i que es llegeix amb molta facilitat.
  • El Camí dels Reis (The Way of Kings): El primer d’una serie de 10 llibres del Brandon Sanderson, amb uns personatges no tant carismàtics com els de mistborn, però on també ha aconseguit crear un gran món i amb unes armes molt interessants.

Aquests han estat alguns del llibres que m’he llegit aquest any, però són els que més he disfrutat. Per veure tots els que m’he llegit i quina puntuació els hi he posat, podeu consultar el meu perfil de Goodreads.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *