Ahir a la tarda vaig anar a Barcelona i enlloc d’anar-hi amb cotxe com faig normalment, vaig decidir anar-hi amb els Catalans i així, de pas, podia llegir una miqueta que feia molt que no ho feia.

El llibre escollit va ser un que em va recomanar el meu tiet oncle i que li vaig regalar a la meva mare per Nadal. L’autor és l’Alessandro Baricco i el seu títol és Seda. És un llibre molt curtet (128 pàgines) que vaig tardar poc més d’una hora i mitja a llegir, però realment em va agradar molt. Explica la història d’un home que comercia amb la Seda, concretament amb els cucs de seda. És una història d’amor.

Tal i com posa al revers del llibre, així és com el va presentar l’autor:

Ésta no es una novela. Ni siquiera es un cuento. Ésta es una historia. Empieza con un hombre que atraviesa el mundo, u acaba con un lago que permanece inmóvil, en una jornada de viento. El hombre se llama Hervé Joncour. El lago, no se sabe. Se podría decir que es una historia de amor. ero si solamente fuera eso, no habría valido la pena contarla. En ella están entremezclados deseos, y dolores, que se sabe muy bien lo que son, pero que no tienen un nombre exacto que los designe. Y, en todo caso, ese nombre no es amor. (Esto es algo muy antiguo. Cuando no se tiene un nombre para decir las cosas, entonces se utilizan las historias. Así funciona. Desde hace siglos.)

La veritat és que em va agradar molt la història, i em va anar molt bé perquè al ser tant curta es llegeix molt rapidament. Ja puc afegir-me un llibre més a la col·lecció dels llibres llegits.

Si en voleu més informació, el llibre és de l’editorial Anagrama, i el seu ISBN és el 84-339-0840-5. El seu preu és de 8€ segons la pàgina de l’editorial tot i que a la FNAC costa una miqueta menys: 7,60€. La edició que vaig comprar jo és la nº 36 però el meu tiet oncle (que la va comprar abans que jo) va comprar la 37. Us el recomano.

Res més 🙂