Com planificar un viatge amb eines online

Fa uns anys vaig publicar un article on enllaçava algunes webs per poder treure idees per saber on anar de vacances. El fet és que aquesta pàgina va tenir el seu èxit, però des de 2008 ha plogut molt, i m’ha vingut de gust publicar una versió més actualitzada de quines eines o webs es poden utilizar per planificar un viatge.

Planificar un viatge

No crec que descobreixi res de nou, però m’anirà bé per tenir-ho tot junt per futures referències.

Continua la lectura de Com planificar un viatge amb eines online

Geolocalitzant fotos amb Android

Ara que molts de vosaltres comenceu les vacances, segur que voltareu per mig món fent fotografies. Jo, com a mínim, ho faig (les fotografies, no lo de voltar per mig món). I el que intento és poder tenir una aproximació la més bona possible del lloc on vaig fer la foto.

La geolocalització de fotografies donen un gran valor afegit a aquestes, però a no ser que tingueu alguna càmera com la Panasonic TZ10 que té GPS incorporat, no és fàcil poder geolocalitzar les fotos.


41,389 GeoTagged Flickr Images - as of  17-8-05

Continua la lectura de Geolocalitzant fotos amb Android

Nexus One, l’Android més potent

Des de 3 mesos des de que vaig abandonar l’iPhone per passar-me a Android gràcies l’HTC Magic, tinc molt clar que l’Android té molt futur i que acabarà arribant a molta més gent que no pas l’iPhone.

El motiu és senzill: Apple només té un model telèfon al mercat i ara mateix ja hi ha 20 models diferents que funcionen amb Android i amb diferents públics objectius, ja sigui per prestacions com per preu (mòbils de gama alta i mitja). Encara que l’iPhone es vengui molt, les vendes d’aquests 20 terminals segur que acabarà superant les del mòbil d’Apple.

Continua la lectura de Nexus One, l’Android més potent

Què m’agrada i què no de l’HTC Magic

android logoFa uns dies vaig abandonar el meu preciat iPhone i el vaig substituir per un HTC Magic de Vodafone. Tenia intenció de passar-me a Orange amb l’HTC Hero (el millor mòbil amb android que hi ha actualment al mercat) però després d’oferir-me l’HTC Magic per 9€ i un 50% de descompte en les trucades durant un any, vaig decidir quedar-me a vodafone 18 mesos més ;-)

He pensat que podria fer un llistat, ràpid, dels pros i els contres de l’HTC Magic, i això és el què ha quedat:

Continua la lectura de Què m’agrada i què no de l’HTC Magic

Open Handset Alliance

Des de ja fa uns mesos, es van sentint rumors sobre un possible gPhone o Google Phone. Doncs bé, al final aquests rumors han estat falsos. El que Google ha presentat ha estat una aliança anomenada Open Handset Alliance que es basa en un Sistema Operatiu Mòbil basat en Linux anomenat Android que Google va comprar fa un parell d’anys.

Això és el que en diuen a la web sobre l’Aliança i el Sistema Operatiu:

openhandsetalliance_logo

The Open Handset Alliance is a group of more than 30 technology and mobile companies who have come together to accelerate innovation in mobile and offer consumers a richer, less expensive, and better mobile experience. Together we have developed Androidâ„¢, the first complete, open, and free mobile platform.

Android

Android is a complete mobile phone software stack. It includes everything a manufacturer or operator needs to build a mobile phone. Android will be made available as open source via the Apache v2 license. Android was designed from the ground up to enable the best user experience possible on a mobile phone. It leverages web and Internet content to provide advanced services such as mobile mashups.

En aquesta Aliança hi participen una gran quantiat d’empreses importants del món de la tecnologia com per exemple: China Mobile, eBay, Google, HTC, Intel, LG, Marvell, Motorola, NTT DoCoMo, Inc, Nvidia, Qualcomm, Samsung, Sprint Nextel, Synaptics, Telecom Italia, Telefónica, Texas Instruments, T-Mobile, Wind River.

OHA

Els primers mòbils utilitzant el nou Sistema Operatiu sortiran a mitjans de 2008 i vindran de la mà d’alguns dels fabricants de mòbils de l’Aliança com ara HTC o Samsung.