Aprenent a buscar amb el Gmail

Una de les eines més potents que té el Gmail és el seu cercador. De fet, no tindria sentit poder tenir més de 7GB de correus si després no els poguéssim trobar fàcilment.

Per cercar, normalment poses el nom d’una persona, o el seu correu. Però hi ha certs operadors de cerca que augmenten molt la potència del cercador i permeten fer cerques molt més precises.

Aquests són alguns dels operadors que més utilitzo:
Continua la lectura de Aprenent a buscar amb el Gmail

Twitter s’asocia amb Google i Bing per oferir cerques en temps real

Ahir a la nit, Google i Bing van anunciar, gairebé al mateix temps, un acord amb Twitter per mostrar els resultats de twitter a les cerques.

Per tant, a partir d’ara, quan es faci una consulta a qualsevol dels dels dos cercadors amb temes d’actualitat és possible que també apareguin tweets informant.

Twiiter & Google & Bing

Continua la lectura de Twitter s’asocia amb Google i Bing per oferir cerques en temps real

Com funciona el buscador de twitter?

Logo de TwitterTwitter és la xarxa social que més ha crescut l’últim any. És una eina molt útil, però s’augmenta molt la potència si es convina amb el seu cercador, el Twitter Search.

La gent de Common Craft s’han currat un video explicant exactament com funciona aquest cercador i què el fa tant potent. El video està en anglès, però s’entén prou bé.

Vist mitjançant un correu de l’Albert Burrull (@erotips)

Bing, el nou cercador de Microsoft

bingAhir Microsoft va fer públic el seu nou i flamant navegador: Bing.

S’ha de dir d’entrada que si ara aneu i el proveu, no veureu molta diferència respecte a utilitzar Google: No té cap característica espectacular ni diferent. Però la cosa canvia si s’estableix Estats Units – Anglès com al format predeterminat.

Llavors és quan es pot començar a veure la potència del nou cercador, que crec que és la última oportunitat que té Microsoft de poder fer algo útil amb els cercadors. Crec que es podria considerar com una mescla de Wolfram|Alpha i Google.

Continua la lectura de Bing, el nou cercador de Microsoft

Buscador de fons d’escriptori

Fa uns temps vaig fer una recopilació de fons d’escriptori, que he anat ampliant de mica en mica. Aquesta vegada he trobat una altra font d’on treure’ls però he pensat que era millor fer-ne un post a part: 4scrape és un buscador de fons d’escriptori molt curiós, però útil.

buscador fons d'escriptori

Totes les imatges que mostra provenen dels directoris de 4chan, però les ha classificat i etiquetat per trobar-les millor.

Té un cercador avançat que et permet cercar per ressolució, ressolució mínima, per una etiqueta en concret i permet filtrar si els fons d’escriptori són NSFW o no…

També té un botó per veure enllaços a l’atzar i per veure els més populars, alguns dels quals estan molt bé.

Wolfram|Alpha, un cercador diferent

Aquest divendres es va obrir al públic un nou cercador una mica diferent que els “tradicionals“: Wolfram|Alpha.

Aquest cercador no serveix per buscar webs, ni blocs, ni notícies, sinó informació més concreta com ara informació sobre una ciutat, sobre el temps que hi farà o ha fet, informació nutricional sobre una taronja o la composició de l’Ibuprofeno.

A més, la gràcia és que les consultes es poden fer tal i com les faria una persona, no pas com les ha d’entendre una màquina. Això si, de moment només en anglès.

Wolfram|Alpha

La veritat és que és una mica complicat d’explicar per tot el què pot servir aquest buscador, però us asseguro que és impressionant tot el què es pot fer.

Per entrendre millor com funciona podeu mirar els exemples o podeu veure el video d’introducció. Jo m’he quedat moolt sorprès de com arriba a funcionar!