Lifted

Lifted

Cada vegada que Pixar presenta una nova pel·lícula emet abans un curtmetratge. Ja ha presentat el que s’emetrà amb la pel·licula Ratatouille: Lifted.

Volia posar el vídeo, però l’han retirat abans de que tingués temps de penjar-lo, per tant em limitaré a posar alguna de les imatges que tenen a la web i fer-ne un petit resum.

El curt tracta sobre un examen d’abducció d’humans com si es tractés d’un examen de conducció. L’examinador es diu Mr. B i el jove alienígena examinat es diu Stu.

Mr. B Stu
Mr. B Stu

Podeu veure una sinopsis més detallada a la web de Pixar.

300

Avui s’estrena als cines la nova i esperada pel·lícula basada en un còmic de Frank Miller. Es tracta de 300.

300

Us poso una sinopsis de la pel·lícula:

Aventuras históricas de corte épico. 300 es la recreación de un suceso histórico que ha pasado a la leyenda como prototipo del acto heroico. En el 489 a.C., apenas tres centenares de soldados espartanos, acaudillados por el rey Leónidas, frenaron el avance de decenas de miles de tropas persas bajo el madno del Emperador Jerjes, el monarca más poderoso del planeta. Para conseguirlo, los espartanos entregaron sus vida en la defensa del estreho paso de las Termópilas, donde la superioridad numérica persa quedada reducida a su mínima expresión, pero con ello consiguieron una ventaja estratégica para el ejército griego que facilitaría la posterior derrota de los persas, preservando así la civilización occidental de los bárbaros asiáticos.

Podeu veure el trailer en castellà i un tràiler en exclusiva per la MTV de 300 segons per anar fent boca.

Més informació a la IMDb, a Film Affinity i a GuiaDelComic.com. També he trobat algunes curiositats sobre la pel·lícula.

Lo que tu quieras oír

Llegint La Vanguardia he trobat aquest curt d’un director, Emilio Zapata, que va decidir penjar el seu treball al YouTube què pogués arribar a més gent. Després pràcticament un any (es va penjar el 26 de Març de 2006) aquest curt ja s’ha vist més de 2.500.000 vegades (2,602,149 en el moment d’escriure aquest post). Us poso la sinopsis que acompanya al video al Youtube.

Sofí­a llega a casa tras un largo día de trabajo. Charla con una amiga y prepara una cena para su novio. Pero algo sucede y se ve obligada a elegir entre la realidad, la ficción o algo que está a medio camino entre ambas cosas. Lo que tú Quieras Oír es una historia de amor sobre la relación entre la ficción y la realidad.


Oscars 2007

Oscars 2007Aquesta nit s’han entregat als Estats Units els premis de la 79a edició dels Oscar. El gran guanyador ha estat Infiltradors amb 4 Oscars.
No faré cap crítica de cinema, ja que no és la meva feina ni la meva especialitat. Em limitaré a posar el trailer de cada una de les guanyadores:

Podeu trobar més informació dels guanyadors a la web oficial dels Oscar, a la IMDb, a Film Affinity i a La Butaca.

Film Affinity

Film AffinityFa poc vaig descobrir Film Affinity. És una pàgina semblant l’IMDb però més orientada a l’usuari. A part de tenir informació de milers de pel·lícules i donar-ne una petita sinopsis i la puntuació de la pel·lícula segons els usuaris, aquesta web també utilitza aquesta puntuació per trobar pel·lícules que siguin semblants als gustos de l’usuari i fer recomanacions. Això va molt bé per conèixer pel·lícules noves que probablement s’assemblen molt al tipus de pel·lícules que li agraden a l’usuari.

A part d’això, també permet veure altres usuaris registrats que siguin afins als gustos de l’usuari i afegir amics o conegut per veure les seves puntuacions.

Per començar a fer votacions va bé seguir els tours que proposen, que estan separats per temes com ara Pel·lícules d’acció, d’aventures, filmades l’any 2005, etc.

Les 3 primeres pel·lícules que em recomana automaticament el sistema són:

  1. El precio del poder (1983)
  2. El Padrino (1972)
  3. El Padrino II (1974)

El meu nom d’usuari, per si a algú li fes gràcia veure com he puntuat les pel·lícules que he vist, és oriolfb.

Webs de Cine

Quan em vull informar sobre una pel·lícula vaig sempre al IMDb. Des del meu punt de vista, ésde les millors bases de dades sobre pel·lícules (i sèries) que hi ha. Allà hi trobes de tot, fins i tot sèries del país com ara El cor de la Ciutat o Àngels i Sants, una sèrie de la que ja en vaig parlar fer fa uns mesos. Però a part d’aquesta gran web, n’hi ha d’altres que també estan molt bé i que també són útils.
Continua la lectura de Webs de Cine

Vegetal (?) del Cinema

Per petició de l’Albert, creo aquest nou post perquè els membres que formem el Vegetal del Cinema poguem discutir amb tranquilitat i més còmodament dia i hora per poder celebrar la nova edició (no se per quina anem ja :P) del Vegetal del Cinema que aquest any potser passar a dir-se Crispetes del Cinema pel simple fet de que menjarem crispetes i Coca-Cola enlloc dels Vegetals de la Mari xD

Bé, la meva proposta és fer el Vegetal (fins que no es confirmi el canvi de nom, jo li continuo dient Vegetal) el dimarts dia 18 de Juny (demà).

La pel·lícula que proposo és: Trabajo Basura.

Quin dia us va millor? Us sembla bé aquesta pel·lícula?

PD: Qualsevol persona, encara que no formi part en aquesta celebració, pot proposar pel·lícules. Totes les propostes són considerades com a pel·lícules candidates per veure ;)

Actualització 18/07: Al final, el Vegetal es celebrarà avui a les 5 de la tarda a casa meva. Pel·lícula escollida: La que vaig proposar. Assistens, encara per confirmar:

  • Oriol
  • Fran
  • Ramon
  • Juli
  • Nacho
  • Pau

Com que l’Albert no pot venir proposo fer-ne un altre el proper Dilluns 24 de Juliol a la mateixa Bat-hora i a la mateixa Bat-cova. Pel·lícula proposada: El Ladrón de Orquídeas.