Les meves 10 aplicacions web preferides

He pensat que podria fer un llistat ràpid de quines són les meves aplicacions o serveis web preferits o, en el seu defecte, que més utilitzo.

 1. Gmail: Diria que és l’eina que més utilitzo. Utilitzo el gmail tant a nivell personal com a nivell professional i m’encanta :). Gmail a Farré.cat.
 2. Google Calendar: El fet de poder-lo sincronitzar amb el mòbil fa que gairebé hagi abandonat l’iCal per passar-me exclusivament al Google Calendar.
 3. Dropbox: Juntament amb el gmail, l’utilitzo cada dia tant a la feina com a casa per sincronitzar-me els ordinadors. Dropbox a Farré.cat.
 4. Spotify: És la aplicació que més utilitzo ara mateix per escoltar música, tot i que l’iTunes ocupa un lloc molt important. Spotify a Farré.cat.
 5. Evernote: Amb el temps he anat canviant l’ús que l’hi dóno. En un principi hi guardava les contrassenyes, després vaig guardar-hi peces de codi que em podien ser útils i ara mateix hi guardo apunts relacions amb els projectes de l’empresa. Evernote a Farré.cat.
 6. Google Reader: On hi tinc centralitzats tots els blocs que llegeixo diariament. Google Reader a Farré.cat.
 7. WordPress: Sóc un gran fan de WordPress, i sense ell aquest bloc no seria el què és. No podia faltar en aquesta llista ;) WordPress a Farré.cat.
 8. Google Analytics: Hi entro cada dia per controlar l’estat de totes les meves webs. Google Analytics a Farré.cat.
 9. Xmarks: Tenir sincronitzats totes les adreces del navegador entre ordinadors és genial, i xmarks ho fa de forma molt fàcil. Xmarks a Farré.cat.
 10. Picnik: Quan he d’editar alguna fotografia ràpidament, sempre acabo anant a Picnik, tot i que no l’utilitzo molt. Picnik a Farré.cat.

Bonus

 • Delicious: Tot i que l’utilitzo molt menys que abans, continuo guardant-hi els enllaços que trobo interessants que pugui necessitar en un futur.
 • Hootsuite: Porto uns dies provant aquest client de twitter i m’està agradant força. Encara no la puc considerar una aplicació preferida, però m’està agradant força.
 • CloudApp: En vaig parlar fa uns dies i va força bé, però no l’he utilitzat prou per considerar-la preferida ;)
 • Flickr: De moment no l’utilitzo, com ja vaig comentar, però continuo pensant que és el mateix servei per compartir fotografies.

I per vosaltres, quines són les vostres aplicacions preferides?

Nou Delicious

Del.icio.us ha passat a dir-se Delicious aprofitant el canvi de disseny. El canvi és molt notable i se n’ha millorat molt la usabilitat i la navegavilitat. Amb el nou disseny trobo que l’han encertat molt i se’n facilita molt l’ús i n’ha augmentat la velocitat.

Tot i que fa temps que no l’utilitzo gaire, crec que intentaré recuperar el costum d’utilitzar-lo. El meu usuari del delicious és oriolfb.

Popurls

PopurlsDurant molt de temps, he tingut de pàgina d’inici el Google tant a casa com a la feina. A la feina continuo amb el Google, però la versió Catalana. A casa, però, ja fa un temps que vaig canviar la pàgina d’inici per una altra: popurls.

Es tracta d’una web que ajunta els llocs més destacats d’internet pel que es refereix a notícies i a comunitats d’usuaris com ara digg, del.icio.us, reddit, Flickr, YouTube i mostra, al minut, les entrades més rellevants de cada lloc. És una manera molt còmode de veure d’un cop d’ull el més destacat de la web en cada moment.

A més, últimament s’està estenent molt i no paren d’afegir-li noves funcionalitats per fer-lo més útil. Actualment hi ha versions de la web per mòbil, iPhone, PSP, Wii, PS3, Twitter, Pownce, Jaiku i Facebook.