Dreceres de teclat de Facebook

facebookIgual que amb twitter i amb gmail, Facebook també ha implementat unes quantes dreceres de teclat per tal de millorar la navegavilitat, tot i que crec que no se n’han sortit tant bé com els altres serveis.

Aquestes són les dreceres que hi ha disponibles ara mateix:

S’ha de tenir en compte que no a tots els navegadors i Sistemes Operatius funciona igual. Al Mac, és necessari utilitzar Ctrl + Alt i amb IE és necessari polsar intro després de cada drecera de teclat.

Vist a Lifehacker.

Dreceres de teclat de twitter

Twitter LogoFa uns mesos twitter va renovar la seva interfície d’una forma bastant dràstica, incorporant moltes novetats però mantenint la simplicitat del seu time line.

Però les novetats no només són a nivell visual, sinó que hi ha moltes novetats a nivell funcional.

Una que ha passat força desaparcebuda són les dreceres de teclat de twitter, que et permeten fer qualsevol cosa, des de navegar pel time line, fins a crear un nou missatge directe o afegir un tweet als preferits.

Per veure el llistat sencer de dreceres, només s’ha d’apretar l’interrogant i apareixerà una finestra com aquesta:

Twitter keyboard shortcutsCada cop els utilitzo més tot i que és una llàstima que no es puguin modificar per utilitzar les mateixes dreceres de teclat de gmail.

Converteix-te en un Ninja del Gmail

gmail-masterGoogle ha publicat una guia per convertir-te fàcilment en un Ninja del Gmail mitjançant una serie de trucs que permeten millorar la productivitat.

Han dividit els trucs en 4 nivells diferents:

Continua la lectura de Converteix-te en un Ninja del Gmail

Accessos de teclat del Gmail

GmailJa fa temps que utilitzo el Gmail com a sistema de correu principal juntament amb el mail personal de farre.cat que també gestiono amb una bústia de gmail gràcies al Google Apps. És un sistema de correu genial, sobretot pel seu filtre antispam i per la seva velocitat. Una cosa que m’agrada molt d’aquest sistema és que està en constant evolució.

Podria nombrar una gran quantitat qualitats d’aquest sistema com ara les etiquetes amb colors o el servei d’IMAP però el que volia destacar aquesta vegada són els accessos de teclat.

Gràcies a la gran quantitat d’accessos de teclat que té el Gmail es poden fer moltes coses molt ràpidament sense haver de tocar el ratolí per res. El que més utilitzo jo és el d’enviar el correu: un cop s’ha acabat d’escriure el mail, polsant el tabulador i després l’espai el correu s’envia automàticament sense haver de polsar el botó d’enviar amb el ratolí.

Tabé és molt útil la tecla ‘j’ que avança al següent correu i la ‘k’ que va al correu anterior. Altres tecles útils també són la ‘s’ que li posa l’estrella al correu o el símbol d’exclamació ‘!’ que marca un correu com a spam.

Si voleu saber més combinacions de tecles podeu anar a la pàgina d’ajuda o polsar la tecla interrogant ‘?’ i us apareixerà una pantalla com la següent:

Gmail Shortcuts