Obtenir informació extra dels enllaços escurçats amb bit.ly

Un dels serveis més populars per escurçar URL’s que hi ha actualment és bit.ly. Una de les principals avantatges és que el seu nom més curt i a més és fàcil de recordar i pronunciar. Però aquest servei ofereix ofereix moltes més avantatges que un simple nom bonic.

Una de les característiques que més m’agrada és la possibilitat de saber quants cops s’ha fet click sobre un enllaç escurçat amb bit.ly. Per fer-ho, és tant senzill de copiar l’enllaç i enganxar-lo a la barra d’adreces afegint-li el símbol “+” al final.

Per exemple, amb l’enllaç http://bit.ly/b50Mjc s’hauria d’escriure http://bit.ly/b50Mjc+. Això automàticament redirigirà cap a una pàgina de bit.ly on es podrà fer un seguiment en temps real de quants clicks s’han fet sobre l’enllaç. Mola, no? :P

Durant els propers dies intentaré explicar-vos algunes de les característiques que més m’agraden d’aquest servei ;)

Registrar dominis curts

Si voleu registrar dominis curts, tal i com s’està posant de moda últimament, com per exemple bit.ly, j.mp, youtu.be, menea.me, goo.gl, wp.me o fb.me per nombrar-ne uns quants, us recomano que li dongueu una ullada a la Llista de Dominis de Nivell Superior de la Wikipedia per poder agafar alguna idea.

Continua la lectura de Registrar dominis curts

Reducció de links

moourl.comMoltes vegades m’he trobat que vull enviar links a través del messenger (o gtalk, o iChat, etc) o a través del mail i em trobo que l’adreça queda tallada o que no es veu gaire bé. Hi ha diverses pàgines webs que a través donant un link qualsevol l’escurcen fins a una longitud més llegible i que garanteix que no quedi tallada.

Per posar un exemple que quedi clar, es pot transformar aquesta adreça:

http://es.europe.creative.com/products/product.asp?category=267&subcategory=281&product=16999

en aquesta:

http://moourl.com/qnu6o

o en aquesta:

http://tinyurl.com/ys3ctq

El dos sistemes que més utilitzo són el TinyURL.com i el moourl.com. El primer és el més utilitzat però la seva pàgina web és molt recarregada i de disseny bastant lleig. El segon és molt més senzill i a sobre té l’avantatge que copia al portaretalls automàticament l’adreça reduïda cosa que és d’agrair.