L’evolució de les comunicacions i les felicitacions al Facebook

Fa un mes va ser el meu aniversari. A diferència d’altres anys, no vaig fer el post de rigor, però la veritat és que no en tenia ganes :)

Però el post no és sobre els motius pels quals publico o deixo de publicar. Des de fa un parell d’anys, estic registrant mitjançant un Formulari de Google Docs qui em felicita. No hi ha un objectiu concret, és només per saciar la meva necessitat de mesurar-ho absolutament tot: Si puc mesurar quantes visites té aquest bloc, o quin és el meu pes, per què no puc mesurar quantes felicitacions rebo? O per quin és el canal pel qual m’han felicitat.

Les condicions per fer aquest estudi han estat molt similars durant els dos anys que porto fent aquest anàlisis: treballar sol a casa durant tot el dia, pel que reconec que el número de felicitacions en persona és més baix del què podria ser.

En aquesta recopilació es tenen en compte només les felicitacions que s’han fet a partir de les 12 de la nit del dia del meu aniversari fins a uns 2 o 3 dies posteriors a la data. Si una persona em felicita per dos canals, només queda registrat el canal més “proper”. Per posar un exemple, si una persona m’envia un SMS i després em truca per felicitar-me, la trucada serà el mitjà al que assignaré la felicitació al meu estudi (amb analítica web, això és el què es coneix com a last touch :))

Bé, potser me n’he anat una mica per les branques, però volia explicar una mica el funcionament del meu experiment, per poder explicar les primeres conclusions extretes.

Felicitacions rebudes

El 2010 vaig rebre 70 felicitacions durant tot el dia. Aquesta va ser la seva distribució per mitjà:

Origen de les felicitacions 2010

Com podeu observar, més del 60% de les felicitacions que vaig rebre van ser mitjançant el Facebook, seguit de les trucades, amb un 15% de les felicitacions. Aquest any, en part per culpa del Google+, vaig fer un intent (fallit) d’abandonar Facebook i vaig deshabilitar-ho tot, fins i tot la opció de que la gent pogués escriure al meu mur.

El dia del meu aniversari vaig rebre 54 felicitacions, amb aquesta distribució:

 

Continua la lectura de L’evolució de les comunicacions i les felicitacions al Facebook

Estadístiques 2009

Faré un petit resum del que ha suposat el 2009 per aquest modest bloc:

Hi ha hagut un increment de les visites del 63% respecte tot el 2008, que ha passat de 25,360 a 41,432 visites. Les pàgines vistes també han augmentat, un 67%, respecte l’any anterior. Concretament, han passat de 48,285 a 80,936 pàgines vistes.

Respecte als subscriptors per RSS, he arribat a 199 subscriptors, cosa que no deixa de sorprendre’m :-) Igual que els altres anys, el 31 de Desembre ha tornat a ser el dia amb més visites de tot l’any, amb un rècord de 3,785 visites en un sol dia.

Continua la lectura de Estadístiques 2009

La millor música del 2009

Logo Last.fmIgual que l’any passat, Last.fm ha publicat un llistat amb les millors cançons d’aquest any segons les seves estadístiques, naturalment.

La diferència és que enlloc de publicar-ho tot de cop, han decidit anar publicant cada setmana uns quants grups de la llista. Aquesta setmana han publicat la part del llistat que va de la posició 40 a la 21.

Last.fm best of 2009

Continua la lectura de La millor música del 2009

La millor música del 2008

Ara que s’acosta el final de l’any, la gent es llença a fer resums de quines han estat les millores notícies de l’any, les millors fotografies, etc. Doncs bé, Last.fm ha decidit fer un resum de quina ha estat la millor música de l’any.

Tal i com diuen al seu post, la música més escoltada sempre és de Coldplay, Radiohead i Els Beattles, però el què ells volien veure eren les cançons i artistes que havien estat publicades aquest any al Regne Unit.

Han fet una llista per Artistes, per Albums i per Cançons. Per acabar, han recopilat el top 30 dels artistes i els han posat tots juntets en una radio per poder escoltar lo milloret del 2008.

Acompanyant cada cançó, album i artista, hi ha una gràfica de l’evolució del número de scrobblings així com el número total de scrobblings que ha tingut. No m’ha sorprès gaire ni el millor àlbum ni la millor cançó, però no coneixia de res el millor artista. L’haurem d’escoltar, aviam què tal està :-)

La gràcia d’aquestes estadístiques és que estan basades en cançons escoltades, no només en els discs i les cançons comprades. El resultat, evidentment, és molt diferent.

3r aniversari de Farré.cat

Avui celebro el 3r aniversari d’aquest modest bloc. Els altres dos anys he inclòs alguna novetat i he fet un repàs de tot el què ha estat l’últim any, però crec que han passat masses coses per repassar-les totes i només destacaré les col·laboracions que he fet amb el Tomàs de mossegalapoma.cat escrivint els WordPress Pràctics, (que espero reprendre en breu) i un parell de col·laboracions puntuals amb el Miquel del Bloc d’Apple en Català.

Per últim em fa gràcia destacar el fet de que sortís citat a VilaWeb com a font de referència sobre el tema del Windows XP així com haver pujat, encara que fos durant poc temps, a un Page Rank de 4 :P

També faré una mica d’estadística comparativa respecte l’any anterior: El creixement del bloc ha estat espectacular a nivell de visites. Perquè us en feu una idea, en aquest últim any m’han visitat 15.066 usuaris únics mentre que durant el mateix període de l’any passat em van visitar 2.636 usuaris únics. Això, sempre segons el Google Analytics, suposa un increment del 471,55%.
Estadístiques Farré.cat

Per altra banda, també s’ha incrementat bastant la gent que em llegeix a través dels RSS, que han arribat a ser 42 persones. Com podeu comprovar a la imatge, hi va haver un petit tall per un error meu, però així i tot s’observa clarament un creixement de la gent que no entra al bloc però que em llegeix.
FeedBurner

La mitjana de publicació la mantinc, amb uns 20 posts mensuals, que fa una suma d’uns 725 articles publicats. Els comentaris sembla que seguim amb la mitjana de 1000 comentaris a l’any i ja hem arribat a 4,133 comentaris. El post més llegit ha estat el de SMS per felicitar l’any nou amb unes 3.300 visites que van venir totes el mateix dia. El 2n més llegit és el de Més frases cèlebres amb 1000 visites.

També em feia gràcia fer algun canvi de cara a “la nova temporada”, però les vacances les he utilitzat per descansar, més que per fer canvis per tant aquest vegada no hi haurà cap canvi. De moment. El que si que puc avançar és que intentaré potenciar més el Fotolog.

Així doncs, només em queda donar-vos les gràcies a tots els que em llegiu, ja sigui entrant al bloc com per RSS.