Readability, millora la llegibilitat dels articles

Logo ReadabilityAmb la sortida de Safari 5, es va incorporar una funcionalitat que m’encanta, el Lector. Aquesta funcionalitat, elimina tots els elements d’una pàgina web deixant només l’article amb les seves imatges.

A més, també utilitza una tipografia i una mida molt més òptima per poder-ho llegir còmodament, per tal que ens sigui molt més fàcil llegir l’article i, de pas, eliminem les distraccions. Doncs bé, tot i que m’encanta aquesta funcionalitat, el meu navegador per defecte és el Google Chrome, pel que vaig començar a indagar sobre alguna possible alternativa i vaig trobar una cosa molt millor: Readability.

Resulta que aquest software, que és lliure, és el mateix que utilitza Apple en el seu Safari 5 i té una extensió per Chrome i per Firefox.

El funcionament és molt senzill: Et configures l’aspecte (tipografia, mida de lletra i marges) i et guardes el bookmarklet a la barra de preferits. En el moment en que es vulgui llegir un article sense les distraccions i el soroll que l’acompanya, només s’haurà de fer click a l’enllaç (o al botó de la extensió) i ja està. Ara ja ens podrem centrar en la lectura.

Fàcil, no? ;)

Perquè us en feu una idea, us poso una imatge de com és i com queda un post del meu bloc:
Continua la lectura de Readability, millora la llegibilitat dels articles

Quins són els elements més utilitzats del Firefox?

Des de fa temps, mozilla està dedicant molts esforços en fer que el Firefox 4 sigui un gran navegador, molt millor que la porqueria en la que s’està convertint últimament. Fer fer-ho, estan recollint molta informació dels usuaris gràcies al Mozilla Test Pilot, el qual us animo a que us instaleu si utilitzeu el Firefox ;)

Gràcies a aquesta eina, són capaços d’obtenir molta informació que els hi serà de gran ajuda a l’hora de definir el disseny de la nova versió i no es basaran només en la intuició o en el què “a mi m’agrada”. A més, tota aquesta informació que recullen, un cop l’han tractat i interpretat, la publiquen perquè tothom la pugui utilitzar.

La última informació que han publicat és un estudi sobre un mapa de calor del Firefox 3.6 per saber quins són els elements més utilitzats del Firefox, segmentats per Sistema Operatiu (Windows, Mac OS X i Linux) i per nivell d’usuari (nivell baix, mig i alt).

Firefox Heatmap

Continua la lectura de Quins són els elements més utilitzats del Firefox?

Rock Your Firefox

La fundació Mozilla ha presentat el web Rock Your Firefox, una web per potenciar l’ús d’extensions del Firefox. Per fer-ho, cada dilluns, dimecres i divendres publicaran alguna informació sobre les extensions més rellevants.

Des de les pàgines de recomanació, et permet instalar l’extensió o compartir-la amb els teus contactes mitjançant una gran quantitat de xarxes socials entre les que s’hi inclou, evidentment, el twitter i el facebook.

La primera extensió que recomanen és Yoono, una eina que agrupa en un sol lloc totes les xarxes socials i programes de missatgeria instantània.

Podeu estar informats a través del seu web o a través del teu twitter: @rockyourfirefox

Via The Mozilla Blog

Ja es pot descarregar el Firefox 3.6

Des d’avui ja es pot descarregar el Firefox 3.6.

Una de les novetats més vistoses és que ara porta incorporat el Personas, que permet canviar el disseny del navegador, tot i que no m’acaba de convèncer el seu funcionament.

També han inclòs una protecció contra les extensions que no estiguin actualitzades i ja és compatible amb HTML5, suport que ja fa un temps que tenen Chrome i Safari.

Podeu veure la resta de novetats al bloc de Mozilla.

Scripts útils per utilitzar amb Greasemonkey

greasemonkey_iconUna de les meves estensions preferides per Firefox és el Greasemonkey, una extensió que modifica algunes pàgines normalment per afegir-hi noves funcionalitats o per canviar algun funcionament.

La exntesió en si no fa res, només és la base per instal·lar-hi els scripts que faran les modificacions pertinents. Últimament n’estic utilitzant uns quants que els he trobat molt útils i he pensat que estaria bé fer-ne un post recopilant-los:

  • Last.fm + Spotify: Aquest script afegeix una petita nota musical al costat de cada artista de Last.fm. Al fer-hi click, obrirà l’Spotify cercant aquest artista, àlbum o cançó.
  • @troynt’s Twitter Script: Twitter vitaminat. Afegeix auto paginació, autocompletat d’usuaris, botó per fer un RT
  • AutoPagerize: Carrega automàticament les següents pàgines de Google, Flickr, Twitter o dels blocs sense haver de fer click a les pàgines següents.
  • Folders4Gmail: Organitza les etiquetes del gmail com si fossin carpetes. Molt útil per poder agrupar etiquetes d’una mateixa temàtica, com ara tots els projectes. Les etiquetes han de tenir el format Projectes/Projecte A, Projectes/Projecte B. El Projecte A i B es quedaran automàticament a la carpeta Projectes.
  • Facebook Purity: Elimina el soroll de Facebook mostrant únicament actualitzacions d’estat, fotografies i coses per l’estil. Tots els missatges d’aplicacions que fan més nosa que servei les amaga, tot i que és fàcil tornar-les a mostrar si es vol saber què ha amagat. Un missatget informa de quants missatges ha amagat.
  • Ad-less Gmail: Elimina tota la publicitat de Gmail i aconsegueix que sigui més ample la zona de llegir els correus.
  • Userscripts Update: T’avisa quan hi ha noves versions dels scripts instal·lats. Només funcionarà amb els scripts instal·lats després d’haver habilitat aquest script.

Podeu trobar molts més scripts a Userscripts.org.

Optmitzar el Firefox pels Netbooks

meerkatEls netbooks tenen molts abantatges: Són petits, lleugers, resistens i tenen una bona bateria. Però també tenen alguns problemes: Són lents i tenen una pantalla molt petita, com a molt gran, de 10″.

Que sigui lent, si només es vol navegar per internet, no és molt greu, però la pantalla tant petita fa que si no s’optimitza el firefox (i el Sistema Operatiu) per aprofitar el màxim possible de la pantalla del Netbook, la visibilitat de la web es pot reduïr molt.

Firefox amb Meerkat

Continua la lectura de Optmitzar el Firefox pels Netbooks