Publicar els compartits de Google Reader a Twitter

Google Reader LogoA part de publicar manualment enllaços a twitter, molts dels enllaços que comparteixo a twitter són tots els enllaços que he compartit des de Google Reader. Això em permet compartir amb una senzilla combinació de teclat (shift + s) i sense haver d’escriure res, però sempre controlant què publico.

Fins ara he utilitzat FriendFeed, un servei del qual ja n’he parlat algunes vegades i que permet publicar a twitter tot el què comparteixo al Google Reader o a algun altre servei o bloc.

Però ara estic provant una nova eina que m’està agradant força. Es tracta de Reader2Twitter, que publica immediatament tots els compartits a twitter, però és molt més configurable. Us detallo algunes de les seves opcions:

  • Utilitza el protocol pubsubhubbub, pel que la publicació és gairebé immediata.
  • Escurça tots els enllaços utilitzant bit.ly, per tant es pot controlar més fàcilment l’abast del tweet.
  • Permet configurar el format del tweet, podent triar el text, si es vol publicar el comentari i a on ha d’estar l’enllaç

Així i tot, heu de tenir en compte que a vegades, si es comparteixen molts enllaços seguits, n’hi hagi algun que no es publiqui :( Ho provaré uns dies, i com me’n perdi gaires tornaré a FriendFeed, encara que no en tingui tant control.

Podeu seguir totes les novetats al seu compte de twitter: @gr2t.

Enllaços: FriendFeed, Reader2Twitter.

FriendFeed renova el seu disseny

FriendFeedAhir FriendFeed (Què és el FriendFeed?) va anunciar al seu bloc que han presentat una nova versió del seu disseny en format beta. Per tant, i durant uns dies, es podrà provar la nova versió d’aquest servei des de la url http://beta.friendfeed.com/.

Els canvis són molt notables i la veritat és que m’agrada el nou disseny. Han unificat tots els tipus de missatges i han posat la caixa per actualitzar l’estat molt més accessible que fins ara. La veritat és que em recorda molt a twitter, però així i tot té un aire molt xulo. El  nou disseny de Facebook també és semblant, però no l’han encertat tant com FriendFeed, des del meu punt de vista.
Continua la lectura de FriendFeed renova el seu disseny

FriendFeed

FriendFeedÚltimament estan sortint una quantitat increïble d’aplicacions web de tipus social o web 2.0. En totes aquestes webs es permet afegir-hi contigut personal com ara el del.icio.us, el Facebook, el flickr o el Last.fm. Ara ja comença a ser un problema poder-los seguir tots perquè la quantitat ja és considerable.

FriendFeed és un agregador social que ajunta tots els moviments que es fan dins d’aquestes xarxes socials en un sol Feed de RSS perquè sigui més fàcil seguir-ho. En el meu feed bàsicament hi he posat tot el que comparteixo amb el Google Reader, els posts del bloc i el que afegeixo en el del.icio.us.

Aquesta web també es pot utilitzar per crear un feed comú de diversos blocs. Per exemple es podria crear un únic feed on hi haguessin els posts de Farré.cat, Burrull.com, Pons’s Blog, Gary’s Bloc, Les 1000 i una, etc.

Actualment la web està en fase de proves i només es pot utilitzar a través d’invitació però tot i així és molt ràpid aconseguir la invitació: poses el correu i al cap de poques hores reps un mail amb la invitació.