Que Lo Vendan, la tenda dels geeks

Per qui no el conegui, el bloc No puedo creer que lo hayan inventado, des de fa més de 5 anys, es dediquen a publicar invents i gadgets curiosos. Però fins ara, poder aconseguir qualsevol d’aquests era difícil, ja que estaven repartits per tot arreu, i molts d’ells ni tan sols es podien comprar des d’aquí.

QueLoVendan.com

Continua la lectura de Que Lo Vendan, la tenda dels geeks

L’evolució Geek

A rel del post que vaig escriure ahir, he buscat altres gràfics sobre l’evolució, i n’he trobat tres més molt divertits.

El primer és l’evolució Geek:

Evolució Geek

El segon, un que està en format de samarreta: Insert Coin Evolution:

insert_coin_evolution

I com a bonus, el que més m’ha agradat de tots, l’evolució Lego! Continua la lectura de L’evolució Geek

L’hora en Català

Llegeixo a La Vanguardia que s’ha presentat un nou tipus de relltge, el rellotge digital en Català: HoraCat.

Horacat consisteix a mostrar l’hora en format digital d’acord amb la manera tan particular i singular d’expressar la mesura del temps, basada en quarts, a Catalunya sent un autèntic símbol d’identitat. Hem de ressaltar que, pel que fa a la normativa, no hi ha una única manera de dir l’hora en català, ja que coexisteixen diverses possibilitats. Nosaltres hem triat la que millor s’adequa a la seva interpretació en la línia alfanumèrica.

És ben curiós lo ben aconseguit que està per poder representar amb tant pocs caràcters tota l’hora, tal i com podeu veure a la imatge següent:

Si visiteu la seva pàgina web podreu veure l’hora actual tal i com es representaria en aquest curiós rellotge. El rellotge ve amb una corretja negra i una vermella i val 89,90€.

Trobo que la iniciativa és bona i tot i que no és barato, no crec que el puguin vendre gaire més barat, sobretot tenint en compte el número de rellotges que vendran. Així i tot, felicitats per la inciativa!

QR-Code

Aquesta imatge que veieu en aquesta entrada és un Codi QR. Es tracta d’un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts. Té un funcionament semblant al d’un codi de barres, però molt més complexe. Permet emmagatzemar 4296 caràcters alfanumèrics o gairebé 3Kb d’informació.

QR-Code

Per llegir-lo es pot utilitzar la càmera del mòbil juntament amb un programa de captura de forma que, si hi ha una adreça web o un número de telèfon en un codi QR, es podrà trucar a aquell número o accedir a la pàgina web simplement fotografiant el codi amb el mòbil. També es pot utilitzar, per exemple, incloent-lo en una targeta de visita per tal de facilitar la introducció de les dades del contacte a l’agenda.

Per l’iPhone l’aplicació que llegeix aquests codis es diu iMatrix i la podeu descarregar de l’installer en l’apartat de “Productivity”. A la seva web podeu veure uns quants exemples bastant espectaculars. El millor de tots, el que afegeix un contacte a l’agenda.

Què tinc a l’iPhone?

Cada vegada vaig coneixent a més gent que té un iPhone i he pensat que estaria bé fer un petit llistat de les aplicacions que tinc instal·lades i per què serveixen. Qui sap, potser a algú li és útil i tot! :P

A part de les aplicacions que venen instal·lades per defecte i de l’Installer, aquestes són les aplicacions que més destaco, sense cap ordre en concret:

Continua la lectura de Què tinc a l’iPhone?

Mobuzz TV: Dosis Diaria

MobuzzDes de fa uns dies, estic subscrit al videoblog de Mobuzz TV: Dosis Diaria. Es tracta d’un curt noticiari que parla de les novetats més destacades de la xarxa, sobretot de caire tecnològic o geek.

Cada dia es publica el noticiari d’uns 5 minuts aproximadament. La gràcia d’aquesta televisió online és que es pot veure i descarregar en gairebé qualsevol format que hi ha actualment al mercat: iPhone, Apple TV, iPod, PSP, YouTube, etc. De moment ja estan emetent en Castellà, Anglès i Francès.

Dosis Diaria

La veritat és que m’agrada molt com està presentat i em serveix com una petita distracció quan vaig cada dia amb tren cap a la feina i de pas m’entero de les últimes notícies d’internet. Us recomano que us hi subscrigueu, val la pena.