Google és una joguina

Google és una joguina. Per ser mes concret, Google és una joguina molt cara i molt, molt, guapa. Però segueix sent una joguina. Només cal mirar el seu logo, amb tants colors, molt similar a l’estètica LEGO.

Google lego

Abans de seguir, m’agradaria fer notar que no tot el que fa Google és una joguina: hi ha eines molt potents. Alguns exemples són el cercador, Google AdWords (que és del què viuen), Gmail i Google Calendar, totes elles molt bones i molt potents. Ah, i no ens oblidem de Google Chrome, el millor navegador que hi ha al mercat ara mateix.

Continua la lectura de Google és una joguina

Les meves 10 aplicacions web preferides

He pensat que podria fer un llistat ràpid de quines són les meves aplicacions o serveis web preferits o, en el seu defecte, que més utilitzo.

 1. Gmail: Diria que és l’eina que més utilitzo. Utilitzo el gmail tant a nivell personal com a nivell professional i m’encanta :). Gmail a Farré.cat.
 2. Google Calendar: El fet de poder-lo sincronitzar amb el mòbil fa que gairebé hagi abandonat l’iCal per passar-me exclusivament al Google Calendar.
 3. Dropbox: Juntament amb el gmail, l’utilitzo cada dia tant a la feina com a casa per sincronitzar-me els ordinadors. Dropbox a Farré.cat.
 4. Spotify: És la aplicació que més utilitzo ara mateix per escoltar música, tot i que l’iTunes ocupa un lloc molt important. Spotify a Farré.cat.
 5. Evernote: Amb el temps he anat canviant l’ús que l’hi dóno. En un principi hi guardava les contrassenyes, després vaig guardar-hi peces de codi que em podien ser útils i ara mateix hi guardo apunts relacions amb els projectes de l’empresa. Evernote a Farré.cat.
 6. Google Reader: On hi tinc centralitzats tots els blocs que llegeixo diariament. Google Reader a Farré.cat.
 7. WordPress: Sóc un gran fan de WordPress, i sense ell aquest bloc no seria el què és. No podia faltar en aquesta llista ;) WordPress a Farré.cat.
 8. Google Analytics: Hi entro cada dia per controlar l’estat de totes les meves webs. Google Analytics a Farré.cat.
 9. Xmarks: Tenir sincronitzats totes les adreces del navegador entre ordinadors és genial, i xmarks ho fa de forma molt fàcil. Xmarks a Farré.cat.
 10. Picnik: Quan he d’editar alguna fotografia ràpidament, sempre acabo anant a Picnik, tot i que no l’utilitzo molt. Picnik a Farré.cat.

Bonus

 • Delicious: Tot i que l’utilitzo molt menys que abans, continuo guardant-hi els enllaços que trobo interessants que pugui necessitar en un futur.
 • Hootsuite: Porto uns dies provant aquest client de twitter i m’està agradant força. Encara no la puc considerar una aplicació preferida, però m’està agradant força.
 • CloudApp: En vaig parlar fa uns dies i va força bé, però no l’he utilitzat prou per considerar-la preferida ;)
 • Flickr: De moment no l’utilitzo, com ja vaig comentar, però continuo pensant que és el mateix servei per compartir fotografies.

I per vosaltres, quines són les vostres aplicacions preferides?

Un pont carregat de novetats de Google

Logo GoogleAquesta última setmana Google ens ha sorprès amb una gran quantitat de novetats, moltes d’elles bastant interessants. Com que han estat unes quantes, faré una breu descripció de cada una de les novetats:

Continua la lectura de Un pont carregat de novetats de Google

Nou plugin: Twitter Tools – Google Analytics Tagger

Ahir vaig publicar un nou plugin per WordPress i, igual que l’altra vegada, també integra el bloc amb twitter, però d’una manera una mica diferent.

El plugin es diu Twitter Tools – Google Analytics Tagger i el què fa és afegir unes etiquetes als enllaços publicats a twitter per tal de poder rastrejar, mitjançant Google Analytics, quanta gent ha fet clic sobre un d’aquests enllaços.

Important: Aquest plugin funciona sobre el plugin Twitter Tools, per tant és imprescindible utilitzar aquest últim per tal de que funcioni.

La idea del plugin és la següent: Hi ha molta gent que llegeix twitter, però no pots saber exactament quanta gent ve d’aquest lloc perquè, al contrari que a facebook, la majoria de gent no utilitza la web per accedir a twitter sino programes com ara el TwitterFox o Tweetie. Això fa que mitjançant Google Analytics només es pugui saber la gent provinent de twitter.com, però no pots saber quanta gent ha accedit mitjançant aquestes aplicacions

Continua la lectura de Nou plugin: Twitter Tools – Google Analytics Tagger

WordPress Pràctic 6 – Estadístiques al bloc

Aquest tutorial és una producció conjunta de Farré.cat i mossegalapoma.cat.

Una de les coses que considero que són més important d’un bloc són les estadístiques. Evidentment no són imprescindibles per escriure en un bloc, però et poden ajudar a saber com reaccionar davant d’una situació en concret. Per exemple, ens poden ajudar a valorar si val la pena migrar a un servidor més ràpid o si és important contractar més amplada de banda del servidor.

Per internet hi ha molts sistemes d’estadístiques, alguns de gratuits i alguns de pagament. Durant els més de 2 anys que porto escrivint aquest bloc he utilitzat molts sistemes d’estadístiques diferents. Ara mateix n’estic utilitzant 5 de diferents. Ja se que poden semblar molts, i de fet és probable que ho siguin, però cada sistema té el seu “què” que el fa especial. Els enumeraré un per un fent una petita descripció del sistema i com l’he implementat amb el WordPress.

Continua la lectura de WordPress Pràctic 6 – Estadístiques al bloc

Nova versió del Google Analytics

Google AnalyticsGoogle va anunciar fa uns dies una nova versió del seu programa d’estadístiques web, el Google Analytics, que ja fa temps que estic utilitzant. Li han fet un rentat de cara impresionant, li han afegir noves funcionalitats i han simplificat molt el seu ús.

De moment no s’actualitzarà a tothom i aniran fent el canvi progressiu al llarg d’aquest mes. A mi m’han fet el canvi avui i la veritat és que m’ha encantat. Si voleu veure les novetats, podeu veure un tutorial de com funciona aquí.

Més informació a Dirson.

Google Analytics

logo_analytics.gifAhir em vaig instalar el Google Analytics, el nou servei de google per fer estadístiques de la pàgina web. Porto més de 24 hores esperant els primers resultats, però encara no m’ha dit res. L’única cosa que diu la web és:

Nombre de perfil: oriolfb.blogspot.com
URL del sitio web: oriolfb.blogspot.com
Esperando los datos
Google Analytics se ha instalado correctamente y se están empezando a recopilar datos. Podrá disponer de sus primeros informes en doce horas.

Us asseguro que aquest missatge fa més de 12 hores que ha aparegut. Aviam si aquesta nit ja em dóna els primers resultats… Mira que arriba a ser lent això, eh!