Com planificar un viatge amb eines online

Fa uns anys vaig publicar un article on enllaçava algunes webs per poder treure idees per saber on anar de vacances. El fet és que aquesta pàgina va tenir el seu èxit, però des de 2008 ha plogut molt, i m’ha vingut de gust publicar una versió més actualitzada de quines eines o webs es poden utilizar per planificar un viatge.

Planificar un viatge

No crec que descobreixi res de nou, però m’anirà bé per tenir-ho tot junt per futures referències.

Continua la lectura de Com planificar un viatge amb eines online

Un pont carregat de novetats de Google

Logo GoogleAquesta última setmana Google ens ha sorprès amb una gran quantitat de novetats, moltes d’elles bastant interessants. Com que han estat unes quantes, faré una breu descripció de cada una de les novetats:

Continua la lectura de Un pont carregat de novetats de Google

Google Street View a Barcelona

Bé, avui se n’està parlant a tot arreu, però no m’he pogut resistir de fer una entrada ràpida. Des d’avui, ja està disponible el Google Street View per les 4 ciutat més espanyoles més grans:

Google Street View a Barcelona

Totes les cares estan difuminades per tal d’assegurar la privacitat de la gent, però si saps on mirar segur que acabes trobant a algú que coneguis ;-)

Wikipedia + Google Maps = Wikimapia

Arrel del post del Ramon sobre la fi del món vaig trobar una web molt interessant. Es tracta de Wikimapia, un mapa fet a partir de Google Maps on s’incorpora informació procedent de la Wikipedia.

Aquesta informació és editable pels usuaris, i tal i com podeu veure en la imatge superior, mostra de forma aproximada quina és la superfície i la forma que té l’element en qüestió. A la imatge podeu veure la forma i la superfície que ocupa el LHC que s’engegarà d’aquí a poques hores.

Novetats a Google: Google Knol i Google Maps

Aquests dies s’han presentat un parell de novetats a Google. Per una banda, ja es poden veure recorreguts a peu al Google Maps, cosa que a mi em va molt bé per poder-me moure per Barcelona :P M’encanta la frase que et posen com a advertència quan es selecciona l’itinerari a peu:

Google Knol

Per altra banda, també s’ha presentat Google Knol, que ho podríem definir com la Wikipedia de Google.

Tenia fet un resum i una petita descripció del què és aquest nou sistema, però gràcies a la gran connexió a internet que tinc a casa meva s’ha perdut tot per la xarxa, per tant, com que no tinc ganes d’escriure-ho tot de nou, us recomano qus us llegiu un resum molt complet que han fet a Adseok i si encara voleu saber-ne més, podeu mirar-vos l’ajuda que us ofereixen.

Jo em limitaré a destacar els punts més importants del Google Knol:

  • Es pot escriure més d’un article sobre el mateix tema
  • Els autors, al contrari que amb la wikipedia, tenen més rellevància. De fet, hi ha la opció de verificar la identiat de l’usuari
  • Seran els autors els que moderaran els articles i decidiran si la gent hi pot col·laborar o no.
  • Hi haurà la possibilitat de posar adsense als articles. Els ingressos aniran per l’autor de l’article.
  • Els articles es poden votar i comentar.
  • Es podrà escollir el tipus de llicència que tindrà l’article.
  • L’editor mola molt més que el de la wikipedia :D

Així i tot, crec que passarà el mateix que passa amb Wikia Search, la intenció és molt bona, però els hi costarà molt aconseguir la base documental que té la Wikipedia i per tant Google continuarà servint per fer cerques (juntament amb moltes altres coses) i la wikipedia continuarà servint com a font de referència, com a mínim durant uns anys.

Però sigui com sigui, els usuaris en serem els més beneficiats, i això és bo.

PD: Telefònica fa fàstig.

Google Maps Espanya

Logo Google Maps EspanyaGoogle ha presentat una nova aplicació a Espanya. Es tracta del Google Maps i bàsicamen és com el Google Earth (per poder veure tot el món a través de fotografies de satèl·lits) però a través de a la web.

A part d’aquesta aplicació que, des del meu punt de vista, només serveix per curiosos i no té gaires aplicacions útils, si que està bé el fet que puguis veure tot el que hi ha al voltant del lloc on mires, ja siguin restaurants, farmàcies, parades de tren (o metro si n’hi ha), etc i veure informació relacionada amb aquests negocis (telèfon, adreça, etc)

Una altra utilitat bastant bona és la de poder veure quina ruta es pot seguir per anar d’un punt a un altre. Ja se que hi ha moltes aplicacions que fan això, però n’hi ha molt poques que t’ensenyin una fotografia del lloc a on vols anar.

Exemples d’alguns llocs de Sabadell com ara l’EUIS, El Corte Ingles, la Teteria, el Rubion o un recorregut per anar des de la tete fins a la meva facultat. Tota la informació que dóna Google l’ha tret de Paginas Amarillas amb el qual ha arribat a algun acord fa poquet per tant és el mateix buscar les coses a un lloc que a l’altre (suposo).

També teniu una guia de carrers de tot Catalunya a la web de la generalitat de catalunya.