La millor música del 2009

Logo Last.fmIgual que l’any passat, Last.fm ha publicat un llistat amb les millors cançons d’aquest any segons les seves estadístiques, naturalment.

La diferència és que enlloc de publicar-ho tot de cop, han decidit anar publicant cada setmana uns quants grups de la llista. Aquesta setmana han publicat la part del llistat que va de la posició 40 a la 21.

Last.fm best of 2009

Continua la lectura de La millor música del 2009

Boffin, la radio de Last.fm al teu ordinador

Last.fm ha presentat un nou programa, de forma experimental, anomenat Boffin. Es tracta d’una radio de Last.fm igual que la que es pot trobar a la web, però la diferència és que aquesta radio es basa en la música que hi ha al teu ordinador.

Quan te l’instales i l’executes per primera vegada, se li configura a quina carpeta es troben les cançons i a partir d’aquí les comença a escanejar totes.

Boffin

Mentre es van escanejant totes les cançons es van mostrant, amb una animació molt agradable diferents fotos dels artistes que hi ha a la biblioteca. Però aquestes fotos no són les caràtules dels discs, sino que se les baixa de la seva base de dades. Molt xulo :-)

Continua la lectura de Boffin, la radio de Last.fm al teu ordinador

La millor música del 2008

Ara que s’acosta el final de l’any, la gent es llença a fer resums de quines han estat les millores notícies de l’any, les millors fotografies, etc. Doncs bé, Last.fm ha decidit fer un resum de quina ha estat la millor música de l’any.

Tal i com diuen al seu post, la música més escoltada sempre és de Coldplay, Radiohead i Els Beattles, però el què ells volien veure eren les cançons i artistes que havien estat publicades aquest any al Regne Unit.

Han fet una llista per Artistes, per Albums i per Cançons. Per acabar, han recopilat el top 30 dels artistes i els han posat tots juntets en una radio per poder escoltar lo milloret del 2008.

Acompanyant cada cançó, album i artista, hi ha una gràfica de l’evolució del número de scrobblings així com el número total de scrobblings que ha tingut. No m’ha sorprès gaire ni el millor àlbum ni la millor cançó, però no coneixia de res el millor artista. L’haurem d’escoltar, aviam què tal està :-)

La gràcia d’aquestes estadístiques és que estan basades en cançons escoltades, no només en els discs i les cançons comprades. El resultat, evidentment, és molt diferent.

Last.fm: The Next Generation

Last.fm, la meva pàgina de música 2.0 preferida s’ha renovat completament. Ara ofereix una interfície completament renovada.

Una de les novetats més importants és que ara les estadístiques i les recomanacions tarden pocs segons enlloc de tardar vàries setmanes com feien fins ara.

Molt bé per Last.fm!

Més info: Last.fm: The Next Generation

Què tinc a l’iPhone?

Cada vegada vaig coneixent a més gent que té un iPhone i he pensat que estaria bé fer un petit llistat de les aplicacions que tinc instal·lades i per què serveixen. Qui sap, potser a algú li és útil i tot! :P

A part de les aplicacions que venen instal·lades per defecte i de l’Installer, aquestes són les aplicacions que més destaco, sense cap ordre en concret:

Continua la lectura de Què tinc a l’iPhone?

Last.fm

Last.fmFa pràcticament un any vaig parlar del MusicStrands (ara MyStrands). Aquell programa agafava la informació de la música que escoltaves i et recomanava cançons que fossin del mateix estil que aquella cançó.

Last.fm fa alguna cosa semblant a això. Per una banda fa estadístiques de quins grups i quines cançons són les més escoltades. També et fa recomanacions en funció del que escoltes. No ho fa cançó per cançó com ho fa el MyStrands sino que fa recomanacions basant-se en la música que has escoltat la última setmana. Pots afegir grups d’amics per veure què escolten.

Fins aquí tot és bastant semblant al MyStrands. La diferència està en què last.fm també és una radio on-line, però a diferència de les radios tradicionals (ja funcionin per internet com per ones de radio) és que en aquesta és l’usuari qui tria què vol escoltar.

Bàsicament hi ha dos maneres:

 • Escoltar música similar a un artista.
 • Escoltar música per una temàtica (Rock, Ska, Reggae, etc)

Per posar un exemple:Si es volen escoltar cançons similars a les de Keane, el programa et fa una llista amb els artistes següents:

 • Keane
 • Coldplay
 • The Killers
 • Snow Patrol
 • Maroon 5
 • Travis
 • U2
 • Oasis
 • James Blunt
 • Stereophonics
 • Scissor Sisters

Cada vegada que es demana que es generi la llista hi posa artistes diferents de forma que sempre escoltes música de l’estil però com si fos una radio, sense saber quina serà la propera cançó que sonarà. Quan la cançó està sonant al reproductor, es pot veure quina cançó és, de quin grup, de quin album és i la seva caràtula.

Si la cançó no agrada es pot passar o fins i tot bloquejar perquè no torni a sonar més. També es pot afegir com a cançó preferida, tot i que no se per què serveix… Podeu veure un exemple de com és aquest reproductor al flickr.