Manifest a favor d’una Xarxa Neutral

Els ciutadans i les empreses usuàries d’Internet adherides a aquest text manifestem:

 1. Que Internet és una Xarxa Neutral per disseny, des de la seva creació fins a la seva actual implementació, en la qual la informació flueix de manera lliure, sense cap discriminació en funció d’origen, destinació, protocol o contingut.
 2. Que les empreses,emprenedors i usuaris d’Internet han pogut crear serveis i productes en aquesta Xarxa Neutral sense necessitat d’autoritzacions ni acords previs, donant lloc a una barrera d’entrada pràcticament inexistent que ha permès l’explosió creativa, d’innovació i de serveis que defineix l’estat de la xarxa actual.
 3. Que tots els usuaris, emprenedors i empreses d’Internet han pogut definir i oferir els seus serveis en condicions d’igualtat portant el concepte de la lliure competència fins a extrems mai abans coneguts.
 4. Que Internet és el vehicle de lliure expressió, lliure informació i desenvolupament social més important que tenen ciutadans i empreses. La seva naturalesa no ha de ser posada en risc sota cap concepte.
 5. Que per possibilitar aquesta Xarxa Neutral les operadores han de transportar paquets de dades de manera neutral sense erigir-se en “duaners” del tràfic i sense afavorir o perjudicar a uns continguts per sobre d’uns altres.
 6. Que la gestió del tràfic en situacions puntuals i excepcionals de saturació de les xarxes ha d’escometre’s de forma transparent, d’acord a criteris homogenis d’interès públic i no discriminatoris ni comercials.
 7. Que aquesta restricció excepcional del tràfic per part de les operadores no pot convertir-se en una alternativa sostinguda a la inversió en xarxes.
 8. Que aquesta Xarxa Neutral es veu amenaçada per operadores interessades a arribar a acords comercials pels quals es privilegiï o degradi el contingut segons la seva relació comercial amb l’operadora.
 9. Que alguns operadors del mercat volen “redefinir” la Xarxa Neutral per manejar-la d’acord amb els seus interessos, i aquesta pretensió ha de ser evitada; la definició de les regles fonamentals del funcionament d’Internet ha de basar-se en l’interès d’els qui la usen, no d’els qui la proveeixen.
 10. Que la resposta davant aquesta amenaça per a la xarxa no pot ser la inacció: no fer res equival a permetre que interessos privats puguin de facto dur a terme pràctiques que afecten a les llibertats fonamentals dels ciutadans i la capacitat de les empreses per competir en igualtat de condicions.
 11. Que cal instar al Govern a protegir de manera clara i inequívoca la Xarxa Neutral, amb la finalitat de protegir el valor d’Internet de cara al desenvolupament d’una economia més productiva, moderna, eficient i lliure d’ingerències i intromissions indegudes. Per això cal que qualsevol moció que s’aprovi vinculi de manera indissoluble la definició de Xarxa Neutral en el contingut de la futura llei que es promou, i no condicioni la seva aplicació a qüestions que poc tenen a veure amb aquesta.

http://www.youtube.com/watch?v=GMD_T7ICL0o

Text original escrit per Jesus Encinar i traduït per Josep Torres.

Manifest «En defensa dels drets fonamentals a Internet»

Davant la inclusió en l’Avantprojecte de Llei d’Economia Sostenible de modificacions legislatives que afecten el lliure exercici de les llibertats d’expressió, informació i el dret d’accés a la cultura a través d’Internet, els periodistes, bloggers, usuaris, professionals i creadors de Internet manifestem la nostra ferma oposició al projecte, i declarem que … Continua la lectura de Manifest «En defensa dels drets fonamentals a Internet»

ADSL més barat

ADSLZone.net s’ha unit amb uns quants portals entre els que s’hi inclou ElOtrolado.net i Coveralia.com per fer un manifest reclamant una rebaixa del preu de l’ADSL ofert per Telefónica.

Per això, han creat la web ADSL más barato on expliquen la situació actual a l’Estat Espanyol i hi publiquen el manifest:

a) Una rebaja incondicional en el precio del ADSL de acuerdo al nivel de vida del país donde vivimos.

b) Una velocidad de bajada y subida que permita acceder en igualdad de condiciones al resto de países europeos, sobre todo donde opera Telefónica a través de su filial O2.

c) Una calidad del servicio que garantice la disponibilidad y acceso de cualquier ciudadano.

d) Para poder cerrar en España la brecha digital, es imprescindible considerar la banda ancha como parte del servicio universal.

chart-cmtL’objectiu és poder estar el màxim a l’esquerra d’aquesta gràfica com sigui possible. Si voleu donar supor a aquest manifest, només s’ha de firmar al formulari que han habilitat.

Al moment d’escriure aquestes linies ja s’hi han apuntat més de 158307 persones, que no està malament.

Catalans Emprenyats

RenfeCada vegada hi ha més gent enfadada per culpa de tots els problemes que hi ha amb les infraestructures de Catalunya, concretament amb les obres de Renfe. Per intentar solucionar aquest problema, s’ha fet un manifest que es farà arribar als principals representants de la ciutadania perquè prenguin les mesures oportunes i donin la cara pels seus electors:

CCOO, UGT, CGT, Intersindical-CSC, PSC, CIU, Esquerra, ICV, PPC, C’s, Govern de Catalunya, Foment, CECOT, PIMEC, Cambra de Comerç de Barcelona, Síndic de Greuges, Òmnium Cultural, Sobirania i Progrés, Cercle d’Estudis Sobiranistes.

És evident que, com a particulars, la nostra capacitat de mobilització és molt reduïda. Així, doncs, els que ens adherim a aquest manifest exigim al nostre govern, els sindicats de treballadors, els partits polítics, les plataformes que representen la societat civil catalana i les patronals que posin en marxa els mecanismes que tenen a l’abast per aturar aquesta situació caòtica i desestabilitzadora.

Podeu llegir el manifest sencer i adherir-vos-hi a Catalaemprenyat.cat. Al moment d’escriure aquest post, ja són més de 6400 els catalans que ens hi hem adherit

Manifest per un aeroport intercontinental amb una gestió individualitzada

L’Associació Catalana de Professionals (ACP) ha començat una campanya per demanar un aeroport intercontinental: Per un aeroport intercontinental amb una gestió individualitzada. Des de la web es reclama:

 • Per un aeroport intercontinental amb una gestió individualitzadaQue amb la nova terminal, l’aeroport de El Prat es converteixi en un enllaçador (hub) de vols intercontinentals.
 • Que, més enllà de si ha de ser compartida o no, l’ubicació definitiva de companyies i de grans aliances aèries es realitzi de forma transparent i basada en criteris objectius de servei al client, coneguts per tota la societat.
 • Que la gestió de l’aeroport es realitzi de forma individualitzada i des del territori, és a dir, que cada aeroport es gestioni per ell mateix, amb criteris d’eficiència i amb l’opció de participació dels sectors públic i privat.

Podeu llegir el seu manifest o adherir-vos a la campanya. De moment ja s’hi han adherit 5972 persones.