Wolfram|Alpha, un cercador diferent

Aquest divendres es va obrir al públic un nou cercador una mica diferent que els “tradicionals“: Wolfram|Alpha.

Aquest cercador no serveix per buscar webs, ni blocs, ni notícies, sinó informació més concreta com ara informació sobre una ciutat, sobre el temps que hi farà o ha fet, informació nutricional sobre una taronja o la composició de l’Ibuprofeno.

A més, la gràcia és que les consultes es poden fer tal i com les faria una persona, no pas com les ha d’entendre una màquina. Això si, de moment només en anglès.

Wolfram|Alpha

La veritat és que és una mica complicat d’explicar per tot el què pot servir aquest buscador, però us asseguro que és impressionant tot el què es pot fer.

Per entrendre millor com funciona podeu mirar els exemples o podeu veure el video d’introducció. Jo m’he quedat moolt sorprès de com arriba a funcionar!

Problema de Monty Hall

Monty HallFa un parell d’anys vaig estudiar estadística a la uni. Allà em van explicar el Problema de Monty Hall que no vaig entendre fins que el Ramon m’ho va explicar millor del que ho havia fet la professora. Ara m’estic llegin un llibre on parlen d’aquest problema i m’ha fet gràcia fer-ne un post.

El plantejament és el següent:

En un concurs de televisió s’ofereix al concursant escollir entre 3 portes. A 2 portes hi ha una cabra i a la restant un cotxe.

Una vegada el concursant ha escollit una porta, el presentador n’obre una de les 2 on sap que hi ha una cabra i li dóna al concursant la opció de canviar de porta.

Si canvia de porta augmentarà la seva possibilitat de guanyar el cotxe?

Continua la lectura de Problema de Monty Hall

Física creativa

Els nens cada vegada són més originals a l’hora de fer els exàmens. Ara ja no es limiten a inventar-se les regles matemàtiques sinó que ara, a sobre, hi apliquen els seus dots artístics per evitar avorrir-se durant la llarga hora que dura l’examen. En aquest primer cas, l’alumne fins i tot canvia l’enunciat de l’examen amb un resultat molt bo.

Elefant

Batman

Leonardo

Via Cownut.

Qui ha dit que les mates són xungues? (II)

Navegant per internet, m’he trobat amb això, que segueix la línia del post de l’altre dia…

Després d’explicar a una estudiant mitjançant varies lliçons i exemples que:

Lim8

vaig intentar averiguar si realment ho havia entès, i li vaig posar un altre exemple. Aquest en va ser el resultat:
Lim8