Com planificar un viatge amb eines online

Fa uns anys vaig publicar un article on enllaçava algunes webs per poder treure idees per saber on anar de vacances. El fet és que aquesta pàgina va tenir el seu èxit, però des de 2008 ha plogut molt, i m’ha vingut de gust publicar una versió més actualitzada de quines eines o webs es poden utilizar per planificar un viatge.

Planificar un viatge

No crec que descobreixi res de nou, però m’anirà bé per tenir-ho tot junt per futures referències.

Continua la lectura de Com planificar un viatge amb eines online

L’iPhone 3G ja està a la venda!

Avui surt a la venda el nou iPhone 3G amb movistar. No es podrà trobar a moltes tendes, però  una d’elles serà El Corte Inglés de Sabadell.

Ara per ara no crec que me’l compri per dos motius:

  1. Ja tinc el primer, que si es pot actualitzar a la v2 serà pràcticament igual
  2. No tinc covertura movistar a casa.

Podeu veure les tarifes a la web de Movistar sobre l’iPhone

QR-Code

Aquesta imatge que veieu en aquesta entrada és un Codi QR. Es tracta d’un sistema per emmagatzemar informació en una matriu de punts. Té un funcionament semblant al d’un codi de barres, però molt més complexe. Permet emmagatzemar 4296 caràcters alfanumèrics o gairebé 3Kb d’informació.

QR-Code

Per llegir-lo es pot utilitzar la càmera del mòbil juntament amb un programa de captura de forma que, si hi ha una adreça web o un número de telèfon en un codi QR, es podrà trucar a aquell número o accedir a la pàgina web simplement fotografiant el codi amb el mòbil. També es pot utilitzar, per exemple, incloent-lo en una targeta de visita per tal de facilitar la introducció de les dades del contacte a l’agenda.

Per l’iPhone l’aplicació que llegeix aquests codis es diu iMatrix i la podeu descarregar de l’installer en l’apartat de “Productivity”. A la seva web podeu veure uns quants exemples bastant espectaculars. El millor de tots, el que afegeix un contacte a l’agenda.

De compres: Suport pel mòbil

A través d’Arroz con Nori he trobat una pàgina de compres molt bona: MeMatoPorEsto.com. I navegant una miqueta per aquesta pàgina he trobat alguns productes molt originals i útils.

D’entre tots, he seleccionat un suport pel mòbil. Que què és això, doncs una simple plataforma per poder deixar el mòbil que s’està carregant, genial per quan no hi ha tauleta de nit.

Aquesta meravella del disseny modern costa 5€ i està disponible en diferents colors

En aquesta mateixa web, també he trobat un clauer/obridor d’ampolles que fa anys li vaig veure al Burrull i mai va saber dir-me la web d’on l’havia tret.

Us la recomano, hi ha coses molt divertides

Mobile World Congress 2008

MWCDes d’avui i fins el 14 de Febrer es celebra a La Fira de Barcelona el Mobile World Congress, conegut anteriorment com a 3GSM World Congress.

Aquesta fira és l’exposició sobre telefonia mòbil més gran del món i és on es presenten les novetats més importants d’aquest sector. És una fira només per professionals on s’aprofita per tancar grans tractes i segons vaig sentir quan es va celebrar l’anterior edició, és una de les fires on més ordinadors portàtils es roben. És curiós tenint en compte que no hi pot accedir gent del carrer, sino que tothom que hi va en principi hi va per negocis…

L’any passat van passar per la fira unes 55.000 persones.

Simyo

SimyoAhir es va presentar al mercat una nova operadora de telefonia mòbil: Simyo. És una OMV, és a dir, una Operadora Mòbil Virtual i funciona sobre la xarxa de Orange. Fins aquí cap novetat, hi ha moltes OMV al mercat actualment com Eroski, Carrefour, The Phone House, etc.

El que diferencia aquesta Operadora de la resta és la tarifa de preus que han posat: 9 cèntims al minut + IVA. Tot. Tant SMS, com trucades a qualsevol operadora, com a fixes nacionals a qualsevol hora del dia a 9 cèntims al minut i no té consum mínim mensual. Segons he llegit és un 25% més barat que la operadora més barata actualment.

He estat mirant la seva pàgina web i la veritat és que pinta molt bé. A la seva àrea de clients es pot veure la factura, però dona molta més informació així com estadístiques dels números que més es truquen, etc. També permet pujar l’agenda de contactes per poder veure els noms enlloc de veure els números de telèfon a les estadístiques. Té un apartat bastant curiós i sorprenent i és el de donar-se de baixa directament des de la seva web.

Un altre factor a destacar és la connexió de dades que ofereixen: 9 cèntims als 100 Kb amb un màxim de 0.99 € al dia i 100 Mb de baixada la qual cosa és un preu molt semblant al de Yoigo, però amb la diferència que si es baixa menys d’1 MB sortirà més barat.

Per últim, Simyo ven els mòbils lliures i a canvi no demanar cap tipus de permanència als seus usuaris. La oferta més barata que hi ha ara és el nokia 1650 lliure per 69€ amb 20€ de trucades amb número nou i 30 amb portabilitat.

Simyo no es pot comprar a les tendes físiques. Només es pot comprar per internet o trucant al 1644.