Rock Your Firefox

La fundació Mozilla ha presentat el web Rock Your Firefox, una web per potenciar l’ús d’extensions del Firefox. Per fer-ho, cada dilluns, dimecres i divendres publicaran alguna informació sobre les extensions més rellevants.

Des de les pàgines de recomanació, et permet instalar l’extensió o compartir-la amb els teus contactes mitjançant una gran quantitat de xarxes socials entre les que s’hi inclou, evidentment, el twitter i el facebook.

La primera extensió que recomanen és Yoono, una eina que agrupa en un sol lloc totes les xarxes socials i programes de missatgeria instantània.

Podeu estar informats a través del seu web o a través del teu twitter: @rockyourfirefox

Via The Mozilla Blog

Mozilla Labs: Test Pilot

test-pilotTest Pilot és una iniciativa de la fundació Mozilla per tal d’aprendre com utilitzen el Firefox els usuaris.

Per col·laborar-hi, només cal instalar una extensió que es pot descarregar des de la pàgina web. Totes les dades recopilades durant els testos són 100% anònimes i només es comencen a recopilar ni s’envien si no és amb el concentiment de l’usuari.

Ahir es van fer públiques les dades del primer test, per veure com actuen els usuaris a l’hora d’obrir i tancar les pestanyes i aquesta n’és la gràfica resultant:

tabs_max_xlim200

En aquest primer test hi van participar uns de 5000 usuaris.

Enllaç: Test Pilot.

Firefox 3.5

Ahir a la tarda es va posar a disposició de tot el públic la versió més ràpida del Firefox, el Firefox 3.5.

Rendiment del Firefox: ràpid — més ràpid — el més ràpid

Els canvis d’aquesta versió no són tant dràstics com ho va ser quan es va passar de la versió 2 a la 3.0, però si que són considerables i val la mena destacar alguna de les seves característiques: Continua la lectura de Firefox 3.5

Mozilla Community Store

Mozilla acaba d’anunciar que ha fet pública la seva nova tenda de merchandaising, la Mozilla Community Store .

El què és més destacable d’aquesta tenda és que tots els dissenys els han fet membres de la comunitat de Mozilla. Qui vulgui pot fer un disseny seguint unes guies marcades i publicar-ho a la tenda. El disseny ha d’estar relacionat amb el Firefox. Després, mitjançant Zazzle.com es podran crear les samarretes de forma personalitzada escollint el color i el tipus de samarreta (màniga llarga, màniga curta, de 2 colors, etc).

Ara mateix ja hi ha 60 dissenys, alguns d’ells bastant bonics per portar en una samarreta :-)

Si esteu interessats, fins el 25 de desembre es farà un descompte del 20% al preu de compra si s’utilitza la paraula clau MOZILLAMERCH a l’hora de pagar.

8,002,530 descàrregues

8,002,530 descàrregues. Aquest és el número de vegades que es va descarregar el Firefox 3 durant les 24 hores que va durar el Firefox Download Day 2008.

La gent de Mozilla ha habilitat un formulari per poder-te imprimir un certificat conforme et vas descarregar el Firefox 3 durant aquell dia.

Més informació:The Mozilla Blog.

Prism: La web al teu escriptori

Internet està evolucionant molt ràpidament i cada vegada hi ha més aplicacions web com per exemple el gmail, el Google Docs i el Photoshop Express. El que tenen en comú totes aquestes aplicacions és que necessiten un navegador per funcionar. Sense aquest, és impossible poder arribar a utilitzar-les.

És per això que la fundació mozilla va crear fa uns mesos Prism, una aplicació que et permet tenir totes aquestes aplicacions web directament a l’escriptori del teu ordinador.

Continua la lectura de Prism: La web al teu escriptori

Avui és el Firefox Download Day

Avui és el Firefox Download Day. A partir d’avui es pot descarregar la nova versió del Mozilla Firefox.

Com ja vaig dir fa uns dies, es vol aconseguir fer un record mundial de descàrregues d’un programa en 24 hores.

En el moment d’escriure aquest post ja s’han apuntat meÅ› d’1,2 milions de persones que s’han compromès que descarregaran el programa el dia 17.

Com a curiositat, a la pàgina que han habilitat pel record, expliquen altres records curiosos com, per exemple, la llengua més llarga del món, que medeix 9,4 cm, o el número màxim de smarties menjats amb palillos xinos en 3 minuts, que va ser de 108.

Actualització 9:30: Segons informen al bloc de mozilla, es posarà a disposició la versió 3 a les 7 de la tarda hora catalana. Per tant, fins llavors no la podrem descarregar d’enlloc…