Obre pestanyes per una bona causa

charity choicesGoogle ha iniciat una campanya força curiosa per incentivar l’ús de Chrome i a la vegada fer una acció solidaria.

La forma de fer-ho, és instal·lant una petita extensió que es dedica a contar el número de pestanyes que has obert al llarg del dia entre el 15 i el 19 de Desembre.

Google Chrome for a Cause Extension

El tipus de donació (que ascendeix a $1M) que es farà variarà en funció del número de pestanyes que s’obrin i de com ho volguem distribuir entre les 5 ONG:

 • 10 pestanyes = 1 arbre plantat
 • 10 pestanyes = 1 llibre publicat i donat
 • 25 pestanyes = 1 tractament de vacuna
 • 100 pestanyes = 1 peu quadrat d’habitatge contruït
 • 200 pestanyes = Un any d’aigua net per una persona

Vist al bloc de Google Chrome.

Actualització: En 3 dies s’han obert 60 milions de pestanyes, que s’han repartit de la següent manera:

Google presenta el Chrome Web Store

Ahir a la tarda Google va fer una keynote per presentar unes quantes novetats relacionades amb el seu navegador i (futur) Sistema Operatiu: Google Chrome i Google Chrome OS.

Entre les novetats que han presentat, m’agradaria destacar el Chrome Web Store, una evolució del directori d’extensions “típic” que té Mozilla, Safari o Chrome.

Chrome Web Store - Apps, Extensions and Themes

Continua la lectura de Google presenta el Chrome Web Store

Readability, millora la llegibilitat dels articles

Logo ReadabilityAmb la sortida de Safari 5, es va incorporar una funcionalitat que m’encanta, el Lector. Aquesta funcionalitat, elimina tots els elements d’una pàgina web deixant només l’article amb les seves imatges.

A més, també utilitza una tipografia i una mida molt més òptima per poder-ho llegir còmodament, per tal que ens sigui molt més fàcil llegir l’article i, de pas, eliminem les distraccions. Doncs bé, tot i que m’encanta aquesta funcionalitat, el meu navegador per defecte és el Google Chrome, pel que vaig començar a indagar sobre alguna possible alternativa i vaig trobar una cosa molt millor: Readability.

Resulta que aquest software, que és lliure, és el mateix que utilitza Apple en el seu Safari 5 i té una extensió per Chrome i per Firefox.

El funcionament és molt senzill: Et configures l’aspecte (tipografia, mida de lletra i marges) i et guardes el bookmarklet a la barra de preferits. En el moment en que es vulgui llegir un article sense les distraccions i el soroll que l’acompanya, només s’haurà de fer click a l’enllaç (o al botó de la extensió) i ja està. Ara ja ens podrem centrar en la lectura.

Fàcil, no? ;)

Perquè us en feu una idea, us poso una imatge de com és i com queda un post del meu bloc:
Continua la lectura de Readability, millora la llegibilitat dels articles

Quins són els elements més utilitzats del Firefox?

Des de fa temps, mozilla està dedicant molts esforços en fer que el Firefox 4 sigui un gran navegador, molt millor que la porqueria en la que s’està convertint últimament. Fer fer-ho, estan recollint molta informació dels usuaris gràcies al Mozilla Test Pilot, el qual us animo a que us instaleu si utilitzeu el Firefox ;)

Gràcies a aquesta eina, són capaços d’obtenir molta informació que els hi serà de gran ajuda a l’hora de definir el disseny de la nova versió i no es basaran només en la intuició o en el què “a mi m’agrada”. A més, tota aquesta informació que recullen, un cop l’han tractat i interpretat, la publiquen perquè tothom la pugui utilitzar.

La última informació que han publicat és un estudi sobre un mapa de calor del Firefox 3.6 per saber quins són els elements més utilitzats del Firefox, segmentats per Sistema Operatiu (Windows, Mac OS X i Linux) i per nivell d’usuari (nivell baix, mig i alt).

Firefox Heatmap

Continua la lectura de Quins són els elements més utilitzats del Firefox?

Ja es pot descarregar el Firefox 3.6

Des d’avui ja es pot descarregar el Firefox 3.6.

Una de les novetats més vistoses és que ara porta incorporat el Personas, que permet canviar el disseny del navegador, tot i que no m’acaba de convèncer el seu funcionament.

També han inclòs una protecció contra les extensions que no estiguin actualitzades i ja és compatible amb HTML5, suport que ja fa un temps que tenen Chrome i Safari.

Podeu veure la resta de novetats al bloc de Mozilla.

Firefox 3.5

Ahir a la tarda es va posar a disposició de tot el públic la versió més ràpida del Firefox, el Firefox 3.5.

Rendiment del Firefox: ràpid — més ràpid — el més ràpid

Els canvis d’aquesta versió no són tant dràstics com ho va ser quan es va passar de la versió 2 a la 3.0, però si que són considerables i val la mena destacar alguna de les seves característiques: Continua la lectura de Firefox 3.5

Safari 4

Ahir Apple va presentar la beta de la nova versió del seu navegador, el Safari 4. Aquesta vegada no me n’he enterat per cap bloc, sino per Twitter, que estava en ebullició.

Safari 4

En aquesta nova versió, se li ha fet un rentat de cara i s’han afegit unes quantes novetats. i ara ja té unes 150 característiques, algunes d’elles molt interessants:

 • La primera a destacar és el nou sistema de pestanyes: S’han mogut a la part superior, igual que el Chrome i s’ha canviat el sistema per moure-les. Continuen sense tenir el favicon…
 • CoverFlow: A Apple sembla que els hi ha molat molt aquest sistema de representar els elements i l’estan aplicant a tot arreu. Ara es pot navegar per tots els preferits i per l’historial utilitzant el CoverFlow. Molt xulo, però no se fins a quin punt és útil.
 • Top Sites: Han afegit un nou sistema de pàgina d’inici, que encara li he de trobar el truquillo. És un max-mix entre la pàgina d’inici de l’Opera i la del Chrome. No està mal pensat :-)
 • Cerca a tot l’historial: ara, al buscar alguna pàgina de l’historial, no només es podrà cercar pel títol de la pàgina, es podrà cercar per qualsevol paraula que hi hagués a la pàgina. Molt i molt útil :D
 • Nitro Engine: Nou sistema per executar el JavaScript, més ràpid  que l’IE i el Firefox. No diuen res de la comparativa amb Chrome…
 • Aspecte natiu en Windows: Ara, el Safari per windows no semblarà un infiltrat. Utilitza els controls de windows perquè s’adapti millor al sistema.
 • Desenvolupament Web. S’han currat molt el nou sistema per ajudar-nos a desenvolupar webs millors i més fàcilment :D
 • Barra d’adreces intel·ligent. Vindria a ser el mateix que té el Firefox que et reconeix fàcilment una url, però més mal fet.

Té bastantes novetats més, però aquestes són les més destacables. La veritat és que m’encanta el nou disseny que té, tot i que m’està costant una mica acostumar-m’hi :P

Us recomano que li dongueu una oportunitat en aquesta renovada versió del Safari, ja sigui per Mac com per Windows.