Rockefeller Center

Rockefeller CentreEl Rockefeller Center és un dels edificis més alts de Nova York i, juntament amb l’Empire State, són els dos edificis que permeten als turistes gaudir d’unes de les perspectives més boniques de Manhattan a un preu assequible.

Nosaltres vam decidir pujar al Rock enlloc de l’Empire per simple fet que des d’allà es poden fer fotos molt bones d’aquest últim.

Panoràmica de Manhattan

Pujar al Top of The Rock val 20$ per persona tot i que hi ha una oferta per pujar-hi dos cops en dos dies per poder-hi pujar de dia i de nit i val 30$. Si es vol, també es pot combinar l’entrada amb la del MoMA per 30$ per persona.

S’ha de tenir en compte que al Rockefeller hi ha 3 nivells per veure la persepectiva de Manhattan. Lo millor és pujar directament al tercer pis, que és el que no hi ha vidres protectors i és més fàcil fer-hi fotos. Així i tot, els vidres que hi ha als dos primers nivells tenen una separació suficient per poder-hi posar l’objectiu sense problemes.

Una altra avantatge de pujar a aquest edifici és que tens una visió privilegiada del Central Park, tot i que a vegades hi ha una mica de boira baixa…

Manhattan

Visitant el MoMA

El MoMA és el Museu d’Art Modern de Nova York. El preu de l’entrada val uns 20$ però els divendres a la tarda, a partir de les 4, l’entrada és gratuïta per tothom. És interessant anar-hi una mica abans perquè es fan cues una mica llargues per poder-hi entrar. El problema que té anar-hi divendres és que s’omple molt, i això fa que al cap d’una hora es comenci a fer difícil moure’s per les diferents sales del museu degut a la gran quantitat de gent que hi ha.

Si decidissium pagar per no trobar tanta gent, hi ha alguna oferta conjunta amb el Rockefeller Center per entrar als dos llocs per 30$. L’entrada del Rockefeller també val 20$, per tant surt una mica més econòmic.

Jo no m’esperava veure el què vaig veure al MoMA. No se per què, però pensava que veuria més “objectes” i menys quadres. Diga’m incult. De les coses que més em van cridar l’atenció va ser una performance de Roman Ondák.

MoMA - Mesurant l'Univers

En aquesta performance, anomenada Mesurant l’Univers, tots els visitants que volien es podien posar a ran de paret de la sala blanca on es feia la performance i en mesuràven la seva alçada, marcant-la a la paret amb el seu nom i la data. L’efecte final és bastant espectacular.

MoMA Store

Hi ha diverses MoMA Stores a Nova York. Nosaltres en vam visitar dos: La del SoHO i la de davant del museu. Recomano més visitar la del SoHO, que és més gran i té més varietat de productes. Allà està ple d’objectes de disseny, alguns assequibles i d’altres no tant, però molt curiosos de veure. Considerant que no soc un gran amant de l’art, em va agradar molt més la MoMA Store que no pas el MoMA en si.

Visitant Nova York

Nova York és una ciutat de la costa est dels Estats Units. Amb una població de 8.143 milions de persones, és la ciutat més poblada dels estats units. La ciutat està dividida en 5 districtes: Brooklyn, el Bronx, Manhattan, Queens i Staten Island.

Panoràmica de Manhattan

En un principi, Nova York era només Manhattan, però el gran creixement de la ciutat va fer que aquests 5 districtes s’acabessin ajuntant per formar l’actual Ciutat de Nova York.

És per aquest motiu que quan la gent diu (diem) que va a Nova York, la gran majoria es refereix només a l’illa de Manhattan, on la població és d’aproximadament 1,5 milions de persones.

Continua la lectura de Visitant Nova York

Se m’acaben les vacances

Encara em queden un parell de dies de vacances, però he pensat que ja podia tornar a posar en funcionament el bloc després de dos setmanes en stand by tot i que potser tardo una mica a recuperar el ritme habitual, està apunt de començar l’agost i costa més :P

Aquests dies intentaré parlar una mica de les meves vacances a Nova York, comentant alguns dels aspectes que més m’han sorprès d’aquest viatge, el qual recomano al 100%.

Continua la lectura de Se m’acaben les vacances