Com planificar un viatge amb eines online

Fa uns anys vaig publicar un article on enllaçava algunes webs per poder treure idees per saber on anar de vacances. El fet és que aquesta pàgina va tenir el seu èxit, però des de 2008 ha plogut molt, i m’ha vingut de gust publicar una versió més actualitzada de quines eines o webs es poden utilizar per planificar un viatge.

Planificar un viatge

No crec que descobreixi res de nou, però m’anirà bé per tenir-ho tot junt per futures referències.

Continua la lectura de Com planificar un viatge amb eines online

No saps on anar de vacances aquest estiu?

A aquestes alçades de l’estiu, la majoria de la gent ja sap què farà durant les vacances però si ets dels que s’esperen a l’últim moment per planificar les vacances, avui us recomano 3 pàgines que us poden ajudar treure alguna idea de què fer durant aquests dies, ja sigui marxant amb els nens, amb parella o amb amics.

Airbnb

Si els hotels no t’agraden i no saps on anar aquest estiu, Airbnb és un bon lloc on començar a buscar. És un portal on pots llogar l’apartament o casa d’algú. Això et permet viatjar d’una forma molt diferent al típic viatge organitzat o anant d’hotel, ja que et permet conèixer a gent de la zona des del primer moment. A més, la web està molt orientada per ajudar a inspirar-te i conèixer millor el destí a on vas. És molt destacable la gran quantitat de filtres que hi ha a la web, fet que et permetrà trobar el millor destí amb el millor allotjament per anar de vacances.

OnSortir.cat

Si no tens intenció de marxar molt lluny aquestes vacances, és una bona opció donar-li un cop d’ull a onsortir.cat, una pàgina on pots consultar tot tipus d’informació de llocs on anar de vacances a Catalunya i arreu dels Països Catalans, des de llocs on dormir i on menjar, fins a llocs on fer salut i termalisme, gaudir de la natura o zones d’oci urbà. La cerca es pot filtrar per comarca i així poder concretar més la zona en què t’interessa moure’t.

Si no t’importa a quina zona dels Països Catalans anar, també pots mirar el calendari per saber quins esdeveniments es celebraran cada dia.

Mi Nube

Si, d’altra banda, t’interessa més viatjar fora i agafar un avió, et pot ser d’utilitat la pàgina minube.com, una cercador de vols que utilitza més de 50 webs per trobar el més econòmic. També es poden buscar hotels i cotxes de lloguer.

A part, també té un component 2.0 (o social) que permet a l’usuari descobrir, guardar i compartir llocs i viatges amb altres usuaris.

Wikitravel

De totes maneres, si el que vols és compartir la teva informació dels viatges que has fet durant les vacances i vols obtenir informació dels altres viatges, potser t’interessa Wikitravel, pàgina en la què hi col·labora l’Albert Simó.

Segons la mateixa pàgina, Wikitravel és un projecte dedicat a crear una guia de viatges global, lliure, completa, actualitzada i de confiança, que recentment ha superat en les seves diverses versions les 25.000 guies i articles, escrits i editats per Wikiviatgers procedents de tots els racons del món.

Està traduida a 17 idiomes entre els que s’inclou el Català i hi podreu trobar tot tipus d’informació relacionada amb els viatges com per exemple Hotels, llocs per veure de la zona, el preu del transport públic, etc.

Un parell d’exemples: Informació de Roma i de París.

Així que ja ho saps, si no saps què fer durant aquestes vacances d’estiu, aquestes pàgines pot ser que et siguin d’utilitat!