Decebut amb Flickr

Fa uns dos anys vaig contractar un compte de Flickr Pro. Durant tot aquest temps l’he utilitzat, i molt, però des de fa uns mesos el meu ritme de fotografies publicables ha minvat molt, i les poques que podia publicar han acabat a Facebook. És per això que vaig decidir que, de moment, no renovaria el compte Pro, perquè tampoc cal gastar-se 25$ perquè si.

El fet és que jo sempre havia entès que les fotografies que penges a flickr no les perds mai, però no és del tot així. Resulta que amb la versió gratuïta d’aquest servei, només pots accedir a les 200 últimes fotos publicades. La resta de fotografies, em sembla recordar que en tinc publicades més de 3000, queden amagades per sempre. És a dir, no s’eliminen, senzillament desapareix qualsevol forma de poder-hi accedir. Se que no s’eliminen perquè he pogut accedir a alguna foto del meu viatge a Alemanya de fa 4 anys perquè les tenia enllaçades des del bloc, però des de la pàgina de flickr no apareix la opció de veure la fotografia següent o anterior.

Continua la lectura de Decebut amb Flickr

Pixelpipe

Cada vegada hi ha més serveis de web 2.0 que permeten pujar fotografies i demés contingut audiovisual. Jo, per exemple, pujo gairebé totes les meves fotos al Flickr i al Facebook, i alguna al Picasa. Això és una mica engorrós, ja que si vull pujar 50 MB d’imatges, ho hauré de fer per cada un d’aquests serveis.

És per això que neix Pixelpipe, un serveix que permet pujar les fotografies o els videos a tants serveis com als que estiguem subscrits. Segurament, els que em llegiu per RSS haureu vist que ahir va aparèixer un post amb una imatge del pixelpipe, que es va pujar mentre provaca el servei.A la imatge següent podeu veure tots els serveis web als que dóna servei:

Serveis del Pixelpipe

La web també facilita un programa per poder pujar els fitxers sense necessitat d’un navegador, que està basat en el Flickr Uploadr. També hi ha un plugin per iPhoto o per Picasa per pujar-ho directament des del programa de fotografia. A més, també ofereix la possibilitat d’enviar les fotos per correu electrònic.

Crec que és una opció a tenir molt en compte al l’hora de pujar moltes fotos a la xarxa.

Picnik, un photoshop en línia

picnik.pngSi fa un temps us parlava d’un paint en línia, aquesta vegada toca parlar del que podríem considerar un Photoshop en línia, salvant les distàncies, evidentment. Es tracta de Picnik, una aplicació web que permet el retoc d’imatges en línia.

És molt complet, permet fer accions bàsiques com ara fer un auto ajust (color, contrast, lluminositat, etc.), girar les imatges o retallar-les entre d’altres però també permet aplicar-li molts altres efectes com ara el sèpia o blanc i negre, permet afegir-li marcs al voltant, definir zones amb color i la resta en blanc i negre…

Una gran característica que té és que es pot vincular amb el compte del Picasa o del Flickr, de forma que es poden agafar les fotos directament des dels albums guardats i es poden tornar a guardar al mateix album un cop modificades. Això ens permet, d’una forma molt senzilla retocar qualsevol imatge que tinguem penjada a internet sense necessitat d’utilitzar cap programa a part del navegador.

Les fotos també es poden adquirir des d’una pàgina web, des del buscador de fotos del Yahoo!, des del buscador del flickr o des d’una webcam. Un cop modificades, al guardar-es es pot triar el format de la foto a guardar i es pot descarregar directament a l’ordinador.

Un exemple del què es podria fer amb aquest programa el podeu veure amb aquesta foto que he retocat del meu cap de setmana a Cadaqués.

Abans Després

De moment està en fase beta (com la majoria de programes que hi ha per internet últimament) però es preveu que hi hagi una versió gratuïta i una versió de pagament. Hi ha unes quantes funcions que ja t’indica que seran de la versió de pagament però de moment es poden utilitzar sense cap problema.Tota l’aplicació està feta en Flash però així i tot és molt lleugera i ràpida.

Per utilitzar-la s’ha de registrar-se, però hi ha la possibilitat de provar-ho tot sense haver de registrar-se. Així i tot, el registre és molt ràpid i indolor i serveix perquè recordi els comptes del picasa i flickr i el treball que s’ha fet.

Picasa Web Albums

Picasa Web AlbumsGoogle fa un temps va presentar el Picasa Web Albums, una aplicació per competir amb el flickr que actualment és de yahoo.

Es tracta d’una web on pots pujar les teves fotos i ordenar-les per albums per poder-les compartir amb la gent, si es vol.

Ja fa temps que vaig crear-me el meu compte i avui he ahir vaig començat a pujar-hi fotos.

El servei està molt bé i donen un espai de 250 Mb per pujar-hi tantes fotos com vulguis o puguis. És recomanable pujar fotos de tamany reduït, d’aquesta manera n’hi cabran més i seran més rapides de carregar. Des del meu punt de vista, per pujar fotografies soltes està més bé el flickr, però per pujar albums sencers m’agrada més com funciona el Picasa, a part del fet de que google regala el programa Picasa que podríem considerar que és com un iPhoto però per windows i des del qual és molt senzill pujar-hi les fotos cap als web albums.

Per iPhoto també hi ha un plugin que et canvia de tamany totes les fotos i te les envia directament als servidors de Google creant un nou album o afegint-les a un ja existent.

M’ha agradat molt la faciliat d’ús i de configuració que té aquesta aplicació, tot i que 250 Mb potser és una miqueta just tot i que supera el que flickr et pot oferir el primer any, que és de 20 Mb mensuals.

Una altra cosa que està bé és que pots integrar els albums a la teva pàgina web igual que s’integra un video. Et donen un codi que l’enganxes a on vols i allà t’hi apareix l’album. Pot ser bastant pràctic. També pots controlar l’activitat de les persones que triis per enterar-te quan aquestes hi han afegit alguna nova foto.

Els àlbum integrats queden així:

 

 

Gossos

Aug 6, 2006 – 46 Photos