Els vídeos més populars de 2009

Igual que Last.fm i Twitter, YouTube també ha fet un llistat amb els vídeos més populars del 2009.

El vídeo més vist ha estat el de la Susan Boyle, amb més de 120 Milions de visualitzacions.El tercer més vist ha estat aquest:

Continua la lectura de Els vídeos més populars de 2009

Els Trending Topics de 2009 a Twitter

Logo de TwitterSegueixo amb les recopilacions de finals d’any. Aquesta vegada li ha arribat el torn a twitter, que ha publicat un llistat amb els trending topics del 2009.

Han separat els trending topics en 7 catgories diferents. El més popular de cada categoria és el següent:

Continua la lectura de Els Trending Topics de 2009 a Twitter

La millor música del 2009

Logo Last.fmIgual que l’any passat, Last.fm ha publicat un llistat amb les millors cançons d’aquest any segons les seves estadístiques, naturalment.

La diferència és que enlloc de publicar-ho tot de cop, han decidit anar publicant cada setmana uns quants grups de la llista. Aquesta setmana han publicat la part del llistat que va de la posició 40 a la 21.

Last.fm best of 2009

Continua la lectura de La millor música del 2009

10 frases angleses sense sentit

L’asseguradora Aviva ha fet una enquesta per internet per fer una llista de les declaracions en anglès més absurdes (m’agradaria saber per què fa això una asseguradora).

El resultat és el següent:

 1. George W. Bush. Expresident dels EUA. “Els nostres enemics són innovadors i tenen recursos, i nosaltres també. No deixen de pensar mai en noves maneres de fer mal al nostre país i a la nostra gent, i nosaltres tampoc” (5 d’agost de 2004).
 2. Arnold Schwarzenegger. Governador de Califòrnia. “Crec que el matrimoni gai hauria de ser entre un home i una dona” (Campanya electoral de 2003).
 3. Donald Rumsfeld. Exsecretari nord-americà de Defensa. “Les informacions que diuen que alguna cosa no ha passat sempre em resulten interessants. Hi ha coses que sabem que sabem. També hi ha coses desconegudes conegudes, és a dir que sabem que hi ha algunes coses que no sabem. Però també hi ha coses desconegudes que desconeixem, les que no sabem que no sabem” (12 de febrer de 2002).
 4. Murray Walker. Comentarista d’automobilisme. “El cotxe que va al davant és absolutament únic, excepte pel que va darrere, que és idèntic“.
 5. Continua la lectura de 10 frases angleses sense sentit

Les 15 millors pel·lícules del mil·lenni

logo_imdbIMDb ha publicat un llistat on es mostren les 15 pel·lícules més valorades pels usuaris que s’han filmat a partir de l’any 2000.

Algunes de les pel·lícules del llistat no les he vist, però s’ha de reconèixer que les que si que he vist m’han agradat molt.

Llisto a continuació les 5 millors segond IMDb.
batman

M’ha alegrat veure dos pel·lícules de Pixar dins del llistat, així com The Dark Knight :-)

Per veure el llistat complert us recomano que visiteu The Power of Film.

Scripts útils per utilitzar amb Greasemonkey

greasemonkey_iconUna de les meves estensions preferides per Firefox és el Greasemonkey, una extensió que modifica algunes pàgines normalment per afegir-hi noves funcionalitats o per canviar algun funcionament.

La exntesió en si no fa res, només és la base per instal·lar-hi els scripts que faran les modificacions pertinents. Últimament n’estic utilitzant uns quants que els he trobat molt útils i he pensat que estaria bé fer-ne un post recopilant-los:

 • Last.fm + Spotify: Aquest script afegeix una petita nota musical al costat de cada artista de Last.fm. Al fer-hi click, obrirà l’Spotify cercant aquest artista, àlbum o cançó.
 • @troynt’s Twitter Script: Twitter vitaminat. Afegeix auto paginació, autocompletat d’usuaris, botó per fer un RT
 • AutoPagerize: Carrega automàticament les següents pàgines de Google, Flickr, Twitter o dels blocs sense haver de fer click a les pàgines següents.
 • Folders4Gmail: Organitza les etiquetes del gmail com si fossin carpetes. Molt útil per poder agrupar etiquetes d’una mateixa temàtica, com ara tots els projectes. Les etiquetes han de tenir el format Projectes/Projecte A, Projectes/Projecte B. El Projecte A i B es quedaran automàticament a la carpeta Projectes.
 • Facebook Purity: Elimina el soroll de Facebook mostrant únicament actualitzacions d’estat, fotografies i coses per l’estil. Tots els missatges d’aplicacions que fan més nosa que servei les amaga, tot i que és fàcil tornar-les a mostrar si es vol saber què ha amagat. Un missatget informa de quants missatges ha amagat.
 • Ad-less Gmail: Elimina tota la publicitat de Gmail i aconsegueix que sigui més ample la zona de llegir els correus.
 • Userscripts Update: T’avisa quan hi ha noves versions dels scripts instal·lats. Només funcionarà amb els scripts instal·lats després d’haver habilitat aquest script.

Podeu trobar molts més scripts a Userscripts.org.