Readability, millora la llegibilitat dels articles

Logo ReadabilityAmb la sortida de Safari 5, es va incorporar una funcionalitat que m’encanta, el Lector. Aquesta funcionalitat, elimina tots els elements d’una pàgina web deixant només l’article amb les seves imatges.

A més, també utilitza una tipografia i una mida molt més òptima per poder-ho llegir còmodament, per tal que ens sigui molt més fàcil llegir l’article i, de pas, eliminem les distraccions. Doncs bé, tot i que m’encanta aquesta funcionalitat, el meu navegador per defecte és el Google Chrome, pel que vaig començar a indagar sobre alguna possible alternativa i vaig trobar una cosa molt millor: Readability.

Resulta que aquest software, que és lliure, és el mateix que utilitza Apple en el seu Safari 5 i té una extensió per Chrome i per Firefox.

El funcionament és molt senzill: Et configures l’aspecte (tipografia, mida de lletra i marges) i et guardes el bookmarklet a la barra de preferits. En el moment en que es vulgui llegir un article sense les distraccions i el soroll que l’acompanya, només s’haurà de fer click a l’enllaç (o al botó de la extensió) i ja està. Ara ja ens podrem centrar en la lectura.

Fàcil, no? ;)

Perquè us en feu una idea, us poso una imatge de com és i com queda un post del meu bloc:
Continua la lectura de Readability, millora la llegibilitat dels articles

Xmarks, sincronització d’adreces d’interès

xmarks-beta-v-125x122Una de les coses que més m’agraden del MobileMe és la sincronització de les adreces d’interès. És molt còmode poder tenir els mateixos enllaços estiguis a l’ordinador que estiguis. Per qui no tingui contractat aquest servei o per qui no tingui un Mac, hi ha alternatives encara més bones que les que t’ofereix el Mobile Me. La meva preferida és Xmarks (foxmarks fins fa una setmana).

Continua la lectura de Xmarks, sincronització d’adreces d’interès

Safari 4

Ahir Apple va presentar la beta de la nova versió del seu navegador, el Safari 4. Aquesta vegada no me n’he enterat per cap bloc, sino per Twitter, que estava en ebullició.

Safari 4

En aquesta nova versió, se li ha fet un rentat de cara i s’han afegit unes quantes novetats. i ara ja té unes 150 característiques, algunes d’elles molt interessants:

  • La primera a destacar és el nou sistema de pestanyes: S’han mogut a la part superior, igual que el Chrome i s’ha canviat el sistema per moure-les. Continuen sense tenir el favicon…
  • CoverFlow: A Apple sembla que els hi ha molat molt aquest sistema de representar els elements i l’estan aplicant a tot arreu. Ara es pot navegar per tots els preferits i per l’historial utilitzant el CoverFlow. Molt xulo, però no se fins a quin punt és útil.
  • Top Sites: Han afegit un nou sistema de pàgina d’inici, que encara li he de trobar el truquillo. És un max-mix entre la pàgina d’inici de l’Opera i la del Chrome. No està mal pensat :-)
  • Cerca a tot l’historial: ara, al buscar alguna pàgina de l’historial, no només es podrà cercar pel títol de la pàgina, es podrà cercar per qualsevol paraula que hi hagués a la pàgina. Molt i molt útil :D
  • Nitro Engine: Nou sistema per executar el JavaScript, més ràpid  que l’IE i el Firefox. No diuen res de la comparativa amb Chrome…
  • Aspecte natiu en Windows: Ara, el Safari per windows no semblarà un infiltrat. Utilitza els controls de windows perquè s’adapti millor al sistema.
  • Desenvolupament Web. S’han currat molt el nou sistema per ajudar-nos a desenvolupar webs millors i més fàcilment :D
  • Barra d’adreces intel·ligent. Vindria a ser el mateix que té el Firefox que et reconeix fàcilment una url, però més mal fet.

Té bastantes novetats més, però aquestes són les més destacables. La veritat és que m’encanta el nou disseny que té, tot i que m’està costant una mica acostumar-m’hi :P

Us recomano que li dongueu una oportunitat en aquesta renovada versió del Safari, ja sigui per Mac com per Windows.

Inquisitor

La meva extensió preferida del Safari és l’Inquisitor. Un senzill complement que s’integra amb la barra de cerca del navegador i que et permet veure els primers resultats del cercador sense ni tan sols entrar al Cercador. A més, també va completant les paraules mentre s’escriu i permet cercar a altres llocs de forma personalitzada, com per exemple la Wikipedia, el Flickr o el Last.fm d’una manera molt fàcil i còmode.

Ja fa uns anys que existeix, però fins ara només hi era pel Safari per Mac. Fa uns mesos, aquesta aplicació va ser comprada per Yahoo! i des de llavors hi ha hagut algun canvi. El més destacat és el fet que per defecte les cerques es fan des de Yahoo! enlloc de Google, però és configurable des del menú d’opcions.

Una altra novetat que ha provocat l’adquisició d’aquesta aplicació és que des d’ahir hi ha disponible una nova versió, però també per Firefox com si es tractés d’una extensió més per tant també es pot instal·lar tant si s’utilitza Mac com Windows .

Recomano molt aquesta extensió, jo la utilitzo a diari i la veritat és que va genial.

Internet Explorer i els estàndards web

Últimament m’han augmentat molt les visites i amb conseqüència, les estadístiques del bloc han variat una miqueta. Fins fa relativament poc els usuaris que utilitzaveu Firefox eren majoria, però des de fa un temps més del 50% dels usuaris utilitzen l’Internet Explorer com a navegador per entrar en aquesta pàgina. Aquesta dada m’ha cridat l’atenció i he pensat que estaria bé fer una petita reflexió de per què no m’agrada aquest navegador.

Aquesta vegada no recomanaré només el Firefox perquè tot i que és un molt bon navegador, hi ha altres alternatives a part d’aquesta i totes elles molt bones. Jo ja fa un temps que utilitzo el Safari que tot i que és d’Apple, també hi ha una versió per Windows. És molt més ràpid que el Firefox i gasta menys memòria. L’Opera també és una molt bona alternativa amb una gran quantitat de característiques molt útils que no es troben als altres navegadors.

Navegadors

El que tenen en comú aquests 3 navegadors és que compleixen els estàndards web i garantitzen una bona visualització de les pàgines que visiteu. Per saber si el vostre navegador compleix els standard us recomano que feu l’Acid Test 2. Es tracta d’una pàgina dissenyada de manera que només es vegi bé si el navegador compleix tots els estàndards web. Tant el Safari com l’Opera els compleixen al 100% i el Firefox pràcticament també. Veureu que amb tots 3 veureu una imatge com aquesta (en el cas del Firefox molt semblant):

Acid Test 2

El problema és si intenteu mirar aquesta pàgina amb l’Internet Explorer. Us asseguro que és una desgràcia. Entre això i que el disseny de la nova versió de l’IE és molt lletja us recomano que si encara no ho heu fet, proveu algun dels altres 3 navegadors. Ja veureu com no us en penedireu! ;)

A part d’això, també m’ha cridat molt l’atenció que els usuaris de Safari han augmentat bastant. Gairebé un 5% de les visites es fan amb aquest navegador que ja és el 3r a la llista dels navegadors més utilitzants. Contant que el 8% de les visites són des d’un Mac, no està gens malament :D

Safari

WWDC07

Ahir Apple va celebrar la WWDC 2007 i va aprofitar per presentar diverses novetats. La primera, i més important, va ser la presentació de la versió beta del Leopard, el seu nou sistema operatiu (que li dóna mil patades al vista). Va presentar 10 de les 300 novetats que incorporarà aquest SO, que es posarà a la venda pels voltants de l’octubre per 129$ (només hi haurà una versió, no 7 com fan els altres).

Però bé, només el 10% dels lectors d’aquest bloc utilitzen un Mac per tant em centraré en el que afecta al 87% dels lectors: el Windows. Resulta que Apple, a part de presentar el Leopard van presentat 2 coses més. La primera, l’iPhone, que ja en vaig parlar fa temps i que sortirà a la venda als EEUU el 29 de Juny.

SafariLa última cosa que van presentar, és el Safari 3. El Safari és el navegador que porta per defecte l’OS X i, fins ara, era exclusiu per aquest sistema operatiu. Però ara, degut a la seva gran qualitat, han decidit portar-lo a Windows per tal de poder augmentar la seva cuota de mercat. De moment és una beta, però ja es pot descarregar.

Continua la lectura de Safari