Sant Jordi 2014

mistbornTot just fa un any que vaig escriure l’últim post al blog, però que escrigui molt poc, o gens, no vol dir que no hi pugui tornar a escriure de tant en tant.

Igual que altres anys, vull aprofitar el Sant Jordi per recomanar alguns dels llibres que m’he llegit aquests últims 12 mesos.

Durant aquest últim any m’he llegit 17 llibres, tot i que no tots són destacables. Aquests són els que m’agradaria recomanar més:

 • Nacidos de la bruma (Mistborn): Una serie de 3 llibres que parlen d’un món dirigit per un emperador i on hi plou cendra constantment. Igual que la majoria dels móns creats pel Brandon Sanderson, hi ha un gran predomini de la religió i s’han creat poders especials per aquell món. En aquest cas, poder es diu alomància i permet obtenir diferents habilitats en funció del metal que s’ingereixi.
 • Aleación de Ley (The Alloy of Law): Com que la serie Mistborn va tenir força èxit, el Brandon Sanderson va escriure un quart llibre, però aquest cop amb nous personatges, uns quants anys més endavant i amb una ambientació del far west. Una història molt més curta, aprofitant que ja es coneix el món on passa, però molt entretinguda.
 • La vida de Pi (Life of Pi): Vaig voler-me llegir el llibre abans de veure la pel·lícula i s’ha de reconeixer que, com és habitual, el llibre és molt millor. Tracta d’un noi, en Pi, que explica les seves aventures amb un tigre quan va marxar de la Índia per anar a viure als Estats Units. La conversa final amb els japonesos és d’allò més divertida.
 • Victus: Sóc molt fan dels llibres de l’Albert Sánchez Piñol, i m’havia de llegir Victus, després de que me l’haguessin recomanat unes quantes persones. Explica l’11 de setembre de 1714 des del punt de vista de l’enginyer Martí Zubiría. En alguns punts es fa una mica pesat, però el personatge del Martí és molt divertit i en general t’ajuda a entendre una mica millor tot el que va passar durant durant aquells dies.
 • L’oceà al final del camí (The Ocean at the End of the Lane): Un conte infantil, com molts dels que escriu el Neil Gaiman, que t’aconegueix portar a la infància molt ràpidament. És fantàstic com descriu el menjar, es disfruten tots els plats que es menja el personatge.
 • El llibre del cementiri (The Graveyard Book): Un altre conte del Neil Gaiman, aquest cop inspirat en el llibre de la selva (hi ha una part que pràcticament n’és una còpia) però aquest cop el nen és adoptat pels fantasmes d’un cementiri i l’eduquen fins que es fa gran. Una història molt maca i que es llegeix amb molta facilitat.
 • El Camí dels Reis (The Way of Kings): El primer d’una serie de 10 llibres del Brandon Sanderson, amb uns personatges no tant carismàtics com els de mistborn, però on també ha aconseguit crear un gran món i amb unes armes molt interessants.

Aquests han estat alguns del llibres que m’he llegit aquest any, però són els que més he disfrutat. Per veure tots els que m’he llegit i quina puntuació els hi he posat, podeu consultar el meu perfil de Goodreads.

Sant Jordi 2013

Sant Jordi és el moment ideal per fer algunes recomanacions de llibres. Ara ja fa més d’un any que tinc el kindle i s’ha de dir que s’ha mantingut el ritme de lectura que comentava l’any passat. Vaig acabar el 2012 havent llegit 22 llibres i aquest any vaig pel quart, tot i que els llibres que em llegeixo tendeixen a ser gruixudets.

 • El nombre del viento & El temor de un hombre sabio: Dos llibres que relaten la història de Kvothe, un aprenent de mag que és la canya. Té algunes parts una mica previsibles, però en general és un llibre molt fàcil de llegir i que enganxa moltíssim. Tinc ganes de veure com solucionarà el Patrick Rothfuss la tercera entrega, perquè ho té realment complicat ;-)
 • Trilogia de La Fundación: Una trilogia de ciència ficció escrita per Isaac Asimov que relata la fundació d’una colònia a un planeta aïllat per tal d’assegurar la supervivència de la humanitat. Tot i que es nota que es va escriure fa anys, està molt ben escrit i és força entretingut.
 • Fahrenheit 451: l’any passat vaig recomanar 1984, pel què ara us recomano un altre clàssic de les distopies, que relata la història d’un bomber en una època on la seva feina és la de cremar llibres, enlloc d’apagar els focs. Com la majoria d’aquests llibres, el final no els hi fa justícia.
 • Danza de dragones: El 5è llibre de Canción de hielo y fuego, de George R.R. Martin. No arriba al nivell del tormenta de espadas que vaig recomanar l’any passat, però supera amb escreix el Festín de cuervos.

PD: després de més d’un any d’utilitzar Goodreads, he vist que és una molt bona eina per poder tenir un registre dels llibres que vaig llegint i m’ha servit per fer aquesta petita recomanació de llibres de Sant Jordi ;-)

Sant Jordi 2012

Tal i com vaig dir ja fa uns dies, porto aquests mesos llegint amb un llibre electrònic, i s’ha de dir que he notat un increment en el meu ritme de lectura.

És per això que, ja que avui és Sant Jordi, m’agradaria recomanar-vos alguns dels llibres que m’he estat llegint aquests mesos:
Continua la lectura de Sant Jordi 2012

Felicitació virtual de Sant Jordi de la Generalitat

La Felicitació de Sant Jordi que ha fet la Generalitat aquest any l’ha volgut fer una mica diferent i l’ha fet amb realitat augmentada.

Sant Jordi

Havia vist molts cops aquest efecte, però aquest l’he trobat molt xulo :P

Felicitació virtual de Sant Jordi

Per veure la felicitació és necessari imprimir un Glif i posar-lo davant de la webcam, apareixent la imatge que veieu a la foto ;)

Enllaç: Sant Jordi 2010 a la Generalitat.

Foto del Picasa de la @pilarvi.

Sant Jordi 2010

Espero que disfruteu d’aquesta Diada de Sant Jordi, tant si teniu parella com si no :)
Sant Jordi - La rosa
Aquest any faré un parell de recomanacions literàries:

Foto: electron.

Sant Jordi 2009

Espero que passeu una bona Diada i tal i com diu en Jordi Fariñas, compreu llibres encara que siguin electrònics! ;-)

Rosa de Sant Jordi

Aquest any no he llegit gaire, però faré un parell de recomanacions literàries:

 • El Juego de Ender, de Orson Scott Card.
 • Tretze Tristos Tràngols, d’Albert Sánchez Piñol. Podeu llegir-ne una ressenya a Llibre Vell.