Google Talk Gadget

talk_logo.gifJa fa uns dies que google ha tret una nova aplicació del Google Talk. Es tracta del Google Talk Gadget. És una forma senzilla de connectar-se a la xarxa per xatejar amb els contactes del google sense haver d’obrir el programa. Va molt bé per quan s’està a la uni o a algun lloc on no hi ha el programa instal·lat. Tot i que amb el Gmail ja pots xatejar, amb aquest gadget les possibilitats s’amplien molt.

Està tot fet en flash, i permet fer algunes coses molt interessants. Per exemple, si passes un link d’un video del YouTube, o d’una foto del Picasa o del Flickr, automàticament apareix el vídeo o la foto a la finestra de xat, de forma que no fa falta anar a la pàgina per veure-ho. La forma de xatejar també m’agrada més que amb el gmail, tot i que encara li falta alguna cosa, cada 2 x 3 ho van millorant i traient noves versions.

El gadget és el següent, i hi podeu accedir sempre que volgueu a la web del google talk o a través de la barra lateral. Ja veureu que hi ha un link directe.

Novetats al Google Talk

Han presentat novetats al client de missatgeria instantània de Google, el google talk. Ara, a més de poder xatejar amb els teus contactes des de la pàgina del gmail, que se’t guardin automàticament les converses i de poder parlar per VoIP d’una forma més que acceptable, també pots posar-te un avatar i veure els avatars dels teus contactes (obviament).

Una altra novetat és que pots personalitzar com es veu la finestra de xat. Té bastantes configuracions i segur que n’hi ha alguna que us agradà. Ara només falta que incorporin emoticones igual que amb el MSN Messenger i ja no li trobaré a faltar res (perquè algú utilitza els zumbidos?).

Podeu trobar més informació a l’ajuda del google talk, a la seva pàgina oficial i al seu bloc oficial. Si voleu veure com és, aquí teniu més screenshots.

Gmail + talk

Si teniu un compte de correu gmail, des de fa uns dies podeu disfrutar d’una nova característica molt interessant: el talk.

Permet xatejar en linia amb els altres contactes que tinguis de gmail si aquests també tenen el gmail obert o si tenen el google talk. No se fins a quin pot ser útil, però realment la eina és molt curiosa.

Aviam si així li donen una miqueta més d’impuls al seu protocol de xat, que realment està molt bé, però necessiten afegir unes quantes tonteries més perquè la gent s’hi passi des del msn messenger (com a mínim avatars i emoticones personalitzables). Però bé, tot arribarà!

PD: Només podreu disfrutar d’aquesta característica (i algunes més com ara el botó de borrar o el lector de RSS integrat) si el teniu configurat en anglès americà. Si no, us quedareu sense poder utilitzar-ho. Si algú no té cap compte i en vol tenir un que m’ho digui, que encara em queden 98 invitacions!

Res més :)