iReader, extensió per millorar la lectura de les webs

Logo iReaderFa uns mesos us vaig parlar de Readability, un bookmarklet agafa qualsevol article i n’elimina qualsevol possible distracció, com pot ser el menú, la barra lateral, els anuncis, etc.

Durant aquest temps he utilitzat aquesta estensió, però tenia un petit inconvenient: forçava la recàrrega de la pàgina per tornar a veure la pàgina original, i això fa que a vegades canvii el contingut (en pàgines que es carreguen amb AJAX) i en connexions lentes a vegades és una molèstia.

Continua la lectura de iReader, extensió per millorar la lectura de les webs

Readability, millora la llegibilitat dels articles

Logo ReadabilityAmb la sortida de Safari 5, es va incorporar una funcionalitat que m’encanta, el Lector. Aquesta funcionalitat, elimina tots els elements d’una pàgina web deixant només l’article amb les seves imatges.

A més, també utilitza una tipografia i una mida molt més òptima per poder-ho llegir còmodament, per tal que ens sigui molt més fàcil llegir l’article i, de pas, eliminem les distraccions. Doncs bé, tot i que m’encanta aquesta funcionalitat, el meu navegador per defecte és el Google Chrome, pel que vaig començar a indagar sobre alguna possible alternativa i vaig trobar una cosa molt millor: Readability.

Resulta que aquest software, que és lliure, és el mateix que utilitza Apple en el seu Safari 5 i té una extensió per Chrome i per Firefox.

El funcionament és molt senzill: Et configures l’aspecte (tipografia, mida de lletra i marges) i et guardes el bookmarklet a la barra de preferits. En el moment en que es vulgui llegir un article sense les distraccions i el soroll que l’acompanya, només s’haurà de fer click a l’enllaç (o al botó de la extensió) i ja està. Ara ja ens podrem centrar en la lectura.

Fàcil, no? ;)

Perquè us en feu una idea, us poso una imatge de com és i com queda un post del meu bloc:
Continua la lectura de Readability, millora la llegibilitat dels articles

Eines útils a utilitzar amb twitter

Eines útils a utilitzar amb twitterL’univers de Twitter és immens. És impressionant la quantitat d’aplicacions que envolten a twitter. Moltes d’útils i moltíssimes de no tant.

Però de tant en tant, es troben algunes aplicacions dignes de mencionar perquè per un motiu o un altre poden ser útils.

A continuació, faig un llistat d’algunes aplicacions web que he trobat que són prou útils: Continua la lectura de Eines útils a utilitzar amb twitter

Descarregar i organitzar-se les Series Americanes

Organitzar-se i descarregar-se les series a veureFa uns dies es van reprendre totes les series americanes. Després d’uns mesos de sequera, els quals he aprofitat per veure tota la serie de The Big Bang Theory, ara ens trobem que amb proutes feines sabem quines series seguir, ni on trobar-les, ni per quina temporada van.

Per solucionar-ho només hem d’organitzar-nos una mica i aquestes són dos propostes que us poden ajudar.
Continua la lectura de Descarregar i organitzar-se les Series Americanes

Doodle: Planificació d’esdeveniments

Durant aquestes dates, no paren d’organitzar-se sopars ja sigui per celebrar l’amic invisible, el Nadal, els sopars d’empresa, etc.

Això pot comportar alguns problemes, ja sigui per poder decidir el dia, com per poder decidir, per exemple, el restaurant on es vol anar.

Per poder facilitar una mica aquestes decisions hi ha Doodle, una eina molt senzilla d’utilitzar que permet organitzar esdeveniments que vaig conèixer gràcies gràcies a en Galu.

doodle

Continua la lectura de Doodle: Planificació d’esdeveniments

280 Slides: Keynote en línia

Pels qui no ho sapigueu, Keynote és el millor programa per fer presentacions que hi ha al mercat actualment. Potser us sembla una mica agosarada aquesta afirmació, però només cal fer una presentació amb Keynote per veure que és molt (molt) superior al PowerPoint de Microsoft.

Doncs bé, feta aquesta petita introducció, us parlaré de 280 Slides, una aplicació en línia que simula a la perfecció el Keynote.
Continua la lectura de 280 Slides: Keynote en línia

Dropbox: guarda els teus fitxers en línia

Aquest cap de setmana he rebut un mail per provar una aplicació bastant interessant. Es tracta de dropbox, un servei web que ofereix 2 GB d’emmagatzematge en línia gratuït. Hi ha molts sistemes que ofereixen aquest servei, la diferència d’aquest radica en el seu funcionament.

T’instal·les una petita aplicació que queda resident al sistema. Hi ha una versió pels 3 SO principals (Mac OS X, GNU/Linux i Windows). Aquesta aplicació crea una carpeta que està sincronitzada amb el servei web permanentment, per tant pujar un fitxer al servei és tant senzill com posar-lo en aquesta carpeta i automàticament quedarà sincronitzat.

Continua la lectura de Dropbox: guarda els teus fitxers en línia