La meva experiència amb Airbnb

airbnb logoAquest pont de desembre hem anat de viatge a Berlín. Tinc molts amics que ja fa temps que han provat l’experiència d’airbnb i tenia ganes de provar-ho per mi mateix, així que hem aprofitat aquest viatge a berlin per llogar un apartament.

Selecció de l’apartament

Aquest primer pas pot ser un dels més complicats, sobretot degut a la gran oferta d’apartaments disponibles que hi ha. Per sort, els filtres ajuden molt a poder triar exactament el que vols. Si vas a algunes de les ciutats més “típiques”, com ara Nova York, Londres, Berlín o París, tens una guia de barris fabulosa que t’ajudarà a triar quina és la millor zona per anar. Un cop decidida la zona, el millor es fixar-se un preu màxim i filtrar-ho als resultats, així serà més senzill.

Foto verificada per airbnb de l'apartament de berlin
Foto verificada per airbnb de l’apartament de berlin

També es important filtrar el tipus de lloguer que vols: compartir una habitació, llogar-ne una sencera o agafar un apartament sencer. Jo prefereixo sempre agafar un apartament, es més còmode i no t’has de preocupar tant per les teves pertinences.

A l’hora de triar un apartament hi ha diversos aspectes que tinc en compte:

 1. El preu, que ja hem filtrat d’entrada
 2. La zona: tampoc és qüestió de d’anar molt lluny de la zona a visitar.
 3. Les fotos de l’apartament: n’hi acostuma a haver-hi moltes i força bones. Hi ha alguns apartaments on les fotografies han estat verificades per Airbnb, i això també dóna més confiança.
 4. La foto del llogater: pot ser una tonteria, però es important que la persona que et llogui el pis et transmeti confiança.
 5. Els comentaris dels anteriors i inquilins de l’apartament. Moltes coses no les descobriràs fins que no llegeixis els comentaris de la gent: un apartament es veia fantàstic fins que vaig veure en un comentari que estava en un sisè pis…
 6. Les condicions de cancelació i la paga i senyal: No es un factor decisiu, però es important tenir-ho en compte abans de fer la reserva.
El sistema de puntuacions d'airbnb
El sistema de puntuacions d’airbnb

El procés de reserva

Un cop has triat l’apartament, pel que he vist, el procés te diverses formes en funció del llogater, però normalment comença per una validació de dates per tal d’assegurar-nos que està disponible. Un cop validat, ja podem procedir a fer la reserva, que no es farà efectiva fins que el llogater no l’hagi acceptada.

A partir d’aqui, el procés passa a ser molt personal. Tal i com et diuen els mateixos d’airbnb, als llogaters els hi agrada saber qui som i que volem anar a fer a aquella ciutat, i segurament aixo pot ajudar a que t’acceptin o et deneguin la reserva: normalment la gent no vol llogar un pis perquè el destrossin una colla de gamberros.

Durant tot el procés, m’he anat enviant correus amb la noia que ens ha llogat el pis, per tal d’acordar la forma de recollida de les claus o per tal de resoldre qualsevol dubte que tinguem.

El sistema de pagament

S’ha de dir que, a diferencia d’un hotel, el sistema de pagament difereix una mica: d’entrada, el pagament el fas al moment de la reserva, no al marxar. Es molt provable que et facin un càrrec addicional un dia abans de la reserva com a paga i senyal, i t’ho retornaran 48h després de deixar la casa en el cas que el llogater no s’hagi queixat. A favor, es pot dir que si s’ha de cancelar la reserva, tot i que no podràs recuperar la comissió d’airbnb, es molt més probable que puguis recuperar els diners: al cap i a la fi, parles amb persones, no amb empreses i acostumen a ser més comprensives.

Avantatges de llogar un apartament amb Airbnb

Utilitzar aquest tipus de plataforma té coses bones i de dolentes. Aquestes són algunes de les coses que m’han vingut al cap:

 1. Pot ser força més econòmic.
 2. Es més acollidor que un hotel
 3. Pots menjar allà, i fins i tot cuinar.
 4. Es bastant més espaiós que una habitació d’un hotel.
 5. Son molt més flexibles a l’hora de fer el check-in i el check-out. En el nostre cas, vam poder fer el “check-out” passades les 6 de la tarda, i fins i tot vam poder canviar-nos i dutxar-nos, sense que ens donessin una habitació especial ni haver de demanar favors.
 6. Segurament tindràs internet amb wifi sense haver de pagar res extra.
 7. Pots llogar apartaments més grans, de forma que un mateix grup poden estar junts, cosa que farà molt més còmoda i divertida l’estança

Desavantatges de viatjar amb Airbnb

No tot són coses bones ;)

 1. No tens un recepcionista a l’entrada.
 2. Aquí t’has de fer tu el llit, o queda sense fer.
 3. No et fan l’esmorzar.
 4. No pots arribar i entrar, hi ha tot un procés previ per tal de saber com tenir la clau de la casa.
 5. El procés de reserva es una mica més llarg, havent d’esperar confirmació per saber segur que has llogat l’apartament.
 6. El coneixement de l’anglès pot ser una mica més important que quan vas a un hotel.

Conclusions finals

En el moment d’escriure aquests línies, estic assentat al sofà de l’apartament que ens ha llogat la Míriam, una noia Berlinesa que no hem tingut la oportunitat de conèixer personalment, però que ens ha facilitat molt tot el procés.

Ha estat una experiència molt diferent a la d’un hotel, però m’ha encantat. Aquesta llibertat per arribar i marxar quan vulguis, i no tenir por de tornar massa d’hora a l’hotel perquè no sabrem com posar-nos, poder tenir un sofà ample i no sentir-te gens apretat i a sobre saber que no has hagut de pagar el preu d’urna suite es fantàstic! A més, l’experiència te un toc especial, més humà, que ho fa fantàstic. Aquesta noia ens ha explicat quines son les millors zones de berlin i quins restaurants i supermercats tenim a prop de l’apartament, el qual ens ha facilitat molt les coses.

Segurament, el proper viatge que faci el tornaré a fer amb airbnb.

PD: l’enllaç amb el qual he enllaçat a airbnb conte un codi amb el qual guanyarem 19€ de crèdit tant jo com la persona que es registri

Com planificar un viatge amb eines online

Fa uns anys vaig publicar un article on enllaçava algunes webs per poder treure idees per saber on anar de vacances. El fet és que aquesta pàgina va tenir el seu èxit, però des de 2008 ha plogut molt, i m’ha vingut de gust publicar una versió més actualitzada de quines eines o webs es poden utilizar per planificar un viatge.

Planificar un viatge

No crec que descobreixi res de nou, però m’anirà bé per tenir-ho tot junt per futures referències.

Continua la lectura de Com planificar un viatge amb eines online

Rockefeller Center

Rockefeller CentreEl Rockefeller Center és un dels edificis més alts de Nova York i, juntament amb l’Empire State, són els dos edificis que permeten als turistes gaudir d’unes de les perspectives més boniques de Manhattan a un preu assequible.

Nosaltres vam decidir pujar al Rock enlloc de l’Empire per simple fet que des d’allà es poden fer fotos molt bones d’aquest últim.

Panoràmica de Manhattan

Pujar al Top of The Rock val 20$ per persona tot i que hi ha una oferta per pujar-hi dos cops en dos dies per poder-hi pujar de dia i de nit i val 30$. Si es vol, també es pot combinar l’entrada amb la del MoMA per 30$ per persona.

S’ha de tenir en compte que al Rockefeller hi ha 3 nivells per veure la persepectiva de Manhattan. Lo millor és pujar directament al tercer pis, que és el que no hi ha vidres protectors i és més fàcil fer-hi fotos. Així i tot, els vidres que hi ha als dos primers nivells tenen una separació suficient per poder-hi posar l’objectiu sense problemes.

Una altra avantatge de pujar a aquest edifici és que tens una visió privilegiada del Central Park, tot i que a vegades hi ha una mica de boira baixa…

Manhattan

Visitant el MoMA

El MoMA és el Museu d’Art Modern de Nova York. El preu de l’entrada val uns 20$ però els divendres a la tarda, a partir de les 4, l’entrada és gratuïta per tothom. És interessant anar-hi una mica abans perquè es fan cues una mica llargues per poder-hi entrar. El problema que té anar-hi divendres és que s’omple molt, i això fa que al cap d’una hora es comenci a fer difícil moure’s per les diferents sales del museu degut a la gran quantitat de gent que hi ha.

Si decidissium pagar per no trobar tanta gent, hi ha alguna oferta conjunta amb el Rockefeller Center per entrar als dos llocs per 30$. L’entrada del Rockefeller també val 20$, per tant surt una mica més econòmic.

Jo no m’esperava veure el què vaig veure al MoMA. No se per què, però pensava que veuria més “objectes” i menys quadres. Diga’m incult. De les coses que més em van cridar l’atenció va ser una performance de Roman Ondák.

MoMA - Mesurant l'Univers

En aquesta performance, anomenada Mesurant l’Univers, tots els visitants que volien es podien posar a ran de paret de la sala blanca on es feia la performance i en mesuràven la seva alçada, marcant-la a la paret amb el seu nom i la data. L’efecte final és bastant espectacular.

MoMA Store

Hi ha diverses MoMA Stores a Nova York. Nosaltres en vam visitar dos: La del SoHO i la de davant del museu. Recomano més visitar la del SoHO, que és més gran i té més varietat de productes. Allà està ple d’objectes de disseny, alguns assequibles i d’altres no tant, però molt curiosos de veure. Considerant que no soc un gran amant de l’art, em va agradar molt més la MoMA Store que no pas el MoMA en si.

Visitant Nova York

Nova York és una ciutat de la costa est dels Estats Units. Amb una població de 8.143 milions de persones, és la ciutat més poblada dels estats units. La ciutat està dividida en 5 districtes: Brooklyn, el Bronx, Manhattan, Queens i Staten Island.

Panoràmica de Manhattan

En un principi, Nova York era només Manhattan, però el gran creixement de la ciutat va fer que aquests 5 districtes s’acabessin ajuntant per formar l’actual Ciutat de Nova York.

És per aquest motiu que quan la gent diu (diem) que va a Nova York, la gran majoria es refereix només a l’illa de Manhattan, on la població és d’aproximadament 1,5 milions de persones.

Continua la lectura de Visitant Nova York

De vacances a Nova York

Podeu trobar més informació sobre el Viatge a Nova York mirant l’etiqueta Nova York.

Demà començo les vacances d’estiu i com que no estaré per terres catalanes durant uns dies, aparco el ritme frenètic d’actualitzacions fins a nou avís.

Aquest dimarts, 14 de Juliol, embarco juntament amb la Laura en un Boeing 767 que ens ha de dur a l’illa de Manhattan on hi serem una setmana aproximadament.

Liberty Statue

No crec que descansem gaire estant de vacances per Nova York ja que hi ha una quantitat impressionant de coses per veure i fotografiar i n’estic segur que valdrà molt la pena.

Així i tot, què em recomaneu que visiti?

Continua la lectura de De vacances a Nova York